Fagfornyelsen i bakerfaget – modul 2
I dette kurset ønsker vi å inspirere lærere på vg2 baker- og konditorfag til hvordan man kan pirre elevers utforskertrang og hvordan de kan forstå bakerfaget.
Modul 2 vil handle om søtbakst. Vi kommer til å gå grundig inn i ulike bakemetoder med bruk av ulike typer fett, med utgangspunkt i hvetebakst og laminerte deiger.
Vi vil benytte oss av både direkte og indirekte deigføring, og vi vil benytte oss av grunnleggende former for fyllmasser og kremer.
I likhet med modul 1 og 3, vil dette kurset ha en utforskende profil der det legges opp til at det skal kastes ball og sparres hele veien.
Skulle du ha spørsmål om kurset utover dette, kan du kontakte fagansvarlig i Baker- og Konditorakademiet Erlend Løken Volden
Kursholder
- Erlend Løken Volden
Erlend er utdannet diplombaker, og har mangeårig erfaring som produktutvikler. Han har vært både utøver og trener på bakelandslaget, og brenner for å overføre kunnskap. Erlend holder for tiden på å skrive de nye lærebøkene i baker- og konditorfaget. Som fagansvarlig for fagkompetanse i Baker- og konditorakademiet, jobber Erlend blant annet med lærlinger, kurs og kompetanse, bakefaglig rådgivning og håndverksbakeriordningen.