Landskonferansen for Restaurant- og matfag 2021
Landets største konferanse for deg med interesse for kompetanse og rekruttering til mat- og måltidsfagene
Landskonferansen for Restaurant- og matfag samler rådgivere, karriereveiledere, faglærere, opplæringskontorene og alle andre med interesse for restaurant- og matfagene, for kunnskapsdeling og faglig påfyll om aktuelle temaer:
- Hvordan sikre rekrutteringen til bransjer i vekst?
- Hvordan møte utfordringene i arbeidsmarkedet etter korona?
- Hva er de mest aktuelle trendene og endringene innen Restaurant- og matfag?
- Hvordan sørge for gode utviklingsmuligheter gjennom hele karriereløpet?
På konferansen møter du myndigheter, partene i arbeidslivet, rådgivere og faglærere i skolen, forskere, og ikke mist: ungdommer som deler sine erfaringer fra hverdagen som elever og lærlinger innen restaurant- og matfag.
12.00 – 12.10 Velkommen og praktisk informasjon
12.10 – 12.25 Åpning av konferansen ved Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (Krf)
12.25 – 12.40 Restaurant- og matfag: Et utdanningsprogram med god bredde og stor variasjon. v/ Grete Ingeborg Nykkelmo, adm.dir i Ungt Entreprenørskap og leder av rådgivende utvalg som utarbeidet rapporten "Uten fagarbeidere – ingen matnasjon".
12.40 – 12.55 Behovet for fagarbeidere
v/Henrik Hamborg, politisk rådgiver utdanning og kompetanse, NHO Reiseliv
12.55 – 13.10 Fagfornyelsen og hvilke muligheter ligger i fullføringsreformen? v/Gunnar Bakke, leder av Faglig råd for Restaurant- og matfag og direktør i Baker- og Konditorbransjens Landsforening
13.10 – 13.25 Bransjeprogrammene tilknyttet til livslang læring og lederopplæring
v/Espen Lynghaug, spesialrådgiver kompetanse og utdanningspolitikk
13.25 – 13.35 PAUSE
13.35 – 13.55 Slik gjør vi mat- og helse aktuelt som en rekrutteringsarena til Restaurant- og matfag. Rosenborg skole i Trondheim forteller
13.55 – 14.15 Vi har hatt gode søkertall til Restaurant- og matfag over tid: Mulige forklaringer. Jåttå videregående skole i Stavanger forteller
14.15 – 14.30 Det produseres 1 million måltider hver dag: Behov for fagarbeidere
v/ Ivar Villa, 4Service presenterer jobbmulighetene.
14.30 – 14.50 Lærlinger og unge fagarbeidere deler sine erfaringer og tips i en avsluttende paneldebatt
14.50 – 15.00 Avslutning
Arrangørene av konferansen:
Sjømat Norge
NHO Mat og Drikke
NHO Service og Handel
NHO Reiseliv
Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund
Fellesforbundet
Norges Kokkemesteres Landsforening
Baker- og konditorbransjens landsforening
Foreningen for opplæringskontorene i restaurant- og matfag
Har du spørsmål? Spør gjerne:
- Solveig Lygre
- Organisasjons- og kommunikasjonsansvarlig
- solveig@bakerkonditor.no
- 93 26 10 50