Baker- og Konditorkonferansen 2022
Årets Baker- og Konditorkonferanse finner sted på Sørumsand videregående skole den 27. april. Her skal vi blant annet få høre hvordan norske bakere kan bruke mer norsk korn. Konferansen blir fullspekket av spennende innlegg og fagfolk fra hele bransjen.
Sørumsand videregående skole ligger i tettstedet Sørumsand i Lillestrøm kommune. Hit kommer du deg enkelt med tog, som tar 25 eller 15 minutter fra henholdsvis Oslo S og Lillestrøm. Skolen ligger like ved togstasjonen. Med bil tar det ca. 40 min. fra Oslo sentrum.Konferansen er inndelt i fem bolker som har titlene:
- Fra norske åkrer til norske bakere
- Norske råvarer til smakspaletten
- Kvalitetsheving av fagopplæringen
- Fra forening til kompetanseorganisasjon
- Hvor er norsk baker- og konditorbransje om 10 år
I hver av bolkene møter du spennende innledere som gleder seg til å møte deg. Vi kan nevne blant annet urkornbonde Petter Simonsen fra Norsk Urkorn, Andrea Ingelsrud - eier og daglig leder ved Ingelsrud Konditori, Diplombaker Mariann Kvarme – eier av Bakstehuset AS, Erland Skogli – partner i Menon Economics og mange flere. Det er fortsatt noen ubekreftede innledere, men vi håper at et fullstendig program vil kunne presenteres om kort tid. Vi gleder oss til å se deg!
Program for dagen
09.00 – 09.05 Velkommen v/ president Ole John Berntsen, BKLF
09.05 – 09.10 Velkommen til Viken v/ fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken Fylkeskommune, Heidi Westbye Nyhus
Fra norske åkrer til norske bakere
09.10 – 09.25 Fra oldtidens Sumer til moderne gårdsdrift i Norge v/ urkornbonde Petter Simonsen, Norsk Urkorn
09.30 – 09.45 Hvordan kan norske bakere bruke mel fra norske bygdemøller? v/ daglig leder Olaf Holm, Kvelde Mølle
09.50 – 10.05 Hvordan øke bruke av norsk matkorn fra 50-60% til 90 % innen 2030? v/ prosjektleder Per Christian Rålm, Matkorninitiativet
10.10 – 10.30 Pause
Norske råvarer til smakspaletten
10.30 – 10.45 Gode smaker fra norsk natur v/ konditor Cathrine Nilsen, Britannia Hotel
10.50 – 11.05 Norske råvarer i konditorkunsten v/ innehaver og daglig leder Andrea Ingelsrud, Ingelsrud Konditori AS
11.10 – 11.25 Hvordan jobber Sirkus Renaas konditor med smaker? v/ konditor Hege Andersen
11.30 – 12.10 Lunsj
Kvalitetsheving av fagopplæringen
12.10 – 12.20 Nødvendig innsats for rekruttering v/ fagansvarlig Kjetil Dale Aas, BKLF
12.20 – 12.30 Nye lærebøker for baker og konditorfagutdanningen v/ Ingvild Sommer, Fagbokforlaget
12.30 – 12.45 Ny skolehverdag på Vg2 Baker og Konditori i videregående skole v/ faglærer Einar Martin Kålen, Ole Vig Videregående skole
12.50 – 13.05 Lærende hverdag for lærlingene v/Kvalitets og produktutviklingssjef André Løvaas, Åpent Bakeri
13.10 – 13.30 Pause
Fra forening til kompetanseorganisasjon
13.30 – 13.50 Profesjonalisering og innovasjon v/ rektor Per K. Grahn, Sørumsand Videregående skole
13.50 – 14.10 Hvorfor trenger vi en bransjestandard for IK Mat og HACCP v/ fagansvarlig Anne Momrak Haugan, BKLF
14.10 – 14.30 Fagkompetanse for fremtidens fagfolk v/ fagansvarlig Erlend Løken Volden, BKLF
14.30 – 14.45 Pause
Hvor er norsk baker- og konditorbransje om 10 år?
14.45 – 15.00 Tilstandsanalyse av det norske bakervaremarkedet v/ partner Erland Skogli Menon Economics
15.05 – 15.20 Perspektiv fra et stort bakeri v/ innehaver Morten Hals, Baker Hansen
15.25 – 15.40 Perspektiv fra et lite håndverksbakeri v/Diplombaker Mariann Kvarme, Bakstehuset AS
15.40 – 15.55 Et skråblikk på bransjen v/ Roger Amundsen, bakerigründer
15.55 – 16.00 Oppsummering v/ direktør Gunnar Bakke, BKLF