Cerealfagdagen digital 2022 - Innovativt, sunt og bærekraftig
Er du interessert i å høre mer om bakervarer med sunne og attraktive ingredienser som for eksempel grønnsaker eller alger? På den digitale Cerealfagdagen 2022 får du møte både forskere og fagfolk som kan fortelle om dette.
Vi håper og tror at vi til høsten kan arrangere Cerealfagdagen som et fysisk arrangement. I mellomtiden inviterer vi sammen med Nofima til Cerealfagdagen digital 2022.
Å utvikle bakevarer med sunne og attraktive ingredienser som for eksempel grønnsaker eller alger krever ny kunnskap. Forskere og fagfolk viser hva som må til for å skape gode produkter.
Økt plantebasert etterspørsel er også utgangspunktet for Matkorninitiativet. Målet er å øke produksjonen og forbruket av norsk matkorn og proteinvekster. For å lykkes vil aktørene styrke forsknings- og innovasjonsarbeidet. Du får høre hvilke muligheter de ulike aktørene ser for seg.
Program
8.50 – 9.00: Pålogging
9.00 Velkommen ved forskningssjef Kristin Hollung i Nofima
Mikroalger i brød – om utfordringer og muligheter ved forsker Anne Rieder i Nofima
Mer korn til mat ved Anne Kjersti Uhlen, professor NMBU og forsker i Nofima
Om Matkorninitiativet
Per Christan Rålm, fagsjef i Fellesskjøpet presenterer initiativet
Gunnar Bakke, daglig leder i BKLF viser mulighetene for bakerbransjen
Eksempler på vellykkede innovasjoner
Ulike og utradisjonelle melfraksjoner gjør det mulig å utvikle nye produkter. Hør erfaringene fra Sverige ved Christian Malmberg, Food R&D Prosjektleder i Lantmännen
Nye innovative produkter og løsninger ved medgründer Ingunn Brunstad Anstensrud i Sorte Havre
Oppsummering