Merking av baker- og konditorvarer
I dette kurset vil deltagerne få en gjennomgang av hvordan man skal merke matvarer på en måte som gjør at produktene til enhver tid tilfredsstiller gjeldende regelverk for næringsdeklarasjon og allergimerking.
Allergimerking av matvarer er i noen tilfeller livsviktig. Håndtering av mat stiller derfor store krav til produksjon og merking, og at man er nøye med at det ikke havner allergener utilsiktet i det som blir produsert.
Kurset er beregnet på personer som har ansvar for produksjon i bakeri og konditori, hvor man er forpliktet til å ha kunnskap om næringsdeklarasjoner og allergener. I løpet av kurset skal deltakerne få innblikk i hva regelverket krever, hvordan det kan utføres i praksis, og ikke minst gjøre en tryggere når det gjelder å kunne tilby produkter som tilfredsstiller mattrygghet og å gi forbrukerne riktig informasjon om produktene.
Temaer som blir behandlet på kurset:
- Generelle merkekrav
- Merking allergener
- Brødskala'n
- Aktuelle regelverk
- Praktisk tilnærming allergener
Kursholder
- Anne Momrak-Haugan
Anne er fagansvarlig i BKLF. Hun jobber med rådgivning, bransjerelatert internkontrollsystem, kurs og kompetanse, Nasjonale retningslinjer for bransjen, myndighetskontakt, Brødskala’n og oppfølging av Baker- og konditor lærlinger.
Kursholder
- Martin Lang
Martin er daglig leder og gründer av MyFoodOffice. MyFoodOffice er en skybasert applikasjon som hjelper matprodusenter med å holde oversikt over ingredienser, oppskrifter og varedeklarasjoner. MyFoodOffice har siden 2018 vært BKLF's anbefalte løsning for baker- og konditorbransjen.