Sist gang vi arrangerte et fysisk seminar var på Smak-messen i 2020, like før Norge og resten av verden stengte ned. I løpet av pandemien har vi arrangert to digitale seminarer, men nå er det endelig klart for å møtes igjen fysisk og vi gleder oss!
#MerAv – Unikt samarbeid mellom myndigheter og matbransje
Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold er en intensjonsavtale mellom mat- og drikkebransjen og Helsemyndighetene. Målet med avtalen er å tilrettelegge for et sunnere kosthold i befolkningen. Det unike med denne intensjonsavtalen, er at myndigheter og næring jobber sammen for å nå målene.
#Mer av er navnet på kampanjen som har sitt utspring i innsatsområde 4 i Intensjonsavtalen. Dette innsatsområdet handler om hva vi skal spise mer av, nemlig grove kornprodukter, frukt, bær og grønt og sjømat. Målet med kampanjen er å bidra til økt inntak av det vi skal spise #MerAv. Sammen skal aktørene gjøre det lettere for forbrukeren å ta sunnere valg.
Arbeidet koordineres av Sjømat Norge, Norges Frukt- og Grønnsaksgrossisters Forbund (NFGF) og Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF), og består blant annet i å arrangere workshops/seminarer for alle aktører som har forpliktet seg til innsatsområde 4.
Innholdsrikt 2022
Året som gikk, var et innholdsrikt år for #MerAv. Sammen med Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), arrangerte vi hele to nye konkurranser! NM Sunn Mat i Farta og NM Sunn Mat i Kantina ble begge arrangert for første gang i 2022. Førstnevnte har tidligere vært kjent som NM i sunn fastfood, og kom i fjor i ny #MerAv-drakt. Sistnevnte er et helt nytt konsept for kantiner, og over 460 kantiner deltok i konkurransen, der kantinene skulle konkurrere om å ha det beste #MerAv-tilbudet til sine gjester. Vinneren blir kåret på #MerAv-seminaret den 16. februar og det er selveste Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol som skal dele ut prisen.
Spennende 2023
På seminaret vil vi presentere planene for årets konkurranser. Du vil også få siste oppdatering på hvilke muligheter vi har til å påvirke forbrukeren til å velge sunn mat, til tross for trange økonomiske tider for de fleste. En #MerAv-ambassadør kommer for å fortelle om sitt engasjement for sunn mat i sin virksomhet. Til slutt kommer statsråd Ingvild Kjerkol for å dele ut flere utmerkelser til virksomheter som fortjener ekstra oppmerksomhet og heder for sitt arbeid med et sunnere kosthold i 2022.
Vi gleder oss til å ønske deg velkommen på #MerAv-seminaret på Umami Arena den 16. februar! Vi sees!
NB! Du må både bestille inngangsbillett til UMAMI arena og til #MerAv-konferansen.
Program
kl. 10.00 - 10.05
|
Åpning/Velkommen
|
Gunnar Bakke, Baker- og Konditorbransjens Landsforening og Trude H. Nordli, Sjømat Norge
|
Kl. 10.05 - 10.25
|
Endrer spisevaner seg raskt i krisetider? Mulighetsrom for det vi skal spise mer av.
|
Runar Døving, professor institutt for markedsføring, Høyskolen Kristiania
|
kl. 10.25 - 10.40
|
Stolt deltaker/Ambassadør - #MerAv
|
Anne-Lise Sørensen, Patricias Gatekjøkken
|
kl. 10.40 - 10.50
|
#MerAv i 2023
|
Silje Thoresen Tandberg, leder merkevarebygging, OFG
|
kl. 10.50 - 11.00
|
Prisutdeling NM Sunn Mat i Kantina 2022
|
Ingvild Kjerkol, helse- og omsorgsminister.
|
kl. 11.00 - 11.30
|
Intensjonsavtalens utmerkelser
|
Ingvild Kjerkol, helse- og omsorgsminister.
|