Utslippskutt og lønnsomhet
Hvordan kan vi kutte utslipp i mat- og drikkeproduksjonen samtidig som vi har høy produksjon og lønnsomme bedrifter? Yara og NHO Mat og Drikke inviterer til frokostmøte.
Kan vi fortsette som før, eller står vi overfor utfordringer som er så store at vi må finne nye samarbeidsformer for å absorbere kostander og dele risiko samtidig som vi sikrer virksom konkurranse i mat- og drikkenæringen?
Hvordan skal matproduksjonen avkarboniseres samtidig som vi opprettholder høy produksjon med konkurransedyktige og lønnsomme mat- og drikkeprodusenter?
Den norske verdikjeden for mat og drikke, fra jord til bord, står overfor betydelige utfordringer for å styrke og utvikle sin konkurransekraft i møte med det grønne skiftet og kravet om en mer klimavennlig matproduksjon. Dette vil kreve betydelige investeringer, og et sentralt spørsmål er om vi klarer å kombinere klima, miljø og lønnsomhet i matproduksjonen.
EUs Green Deal og delstrategien Farm to Fork skal fremme et rettferdig, sunt og miljøvennlig matvaresystem. Strategiene er omfattende, og vi står overfor et krevende dilemma når en mer bærekraftig matproduksjon kan føre til vi produserer både mindre og mer kostbar mat.
Du møter sentrale aktører i den norske verdikjeden for mat og drikke, merkevareprodusenter, dagligvareaktører og gjødselprodusenter.
- Landbruks- og matminister Geir Pollestad
- Administrerende direktør i NHO Mat og Drikke, Petter Haas Brubakk
- Markedsdirektør i Yara Norge, Anders Trømborg
- Administrerende direktør i Fatland, Anders Hunseide
- Direktør for bærekraft og samfunnskontakt i Agra/Mills, Emilie Olderskog
- CFO i Reitan Retail, Kristin Genton
Frokostmøtet er et samarbeid mellom Yara og NHO Mat og Drikke og ledes av Terje Sletnes, direktør for analyse og politikk i NHO Mat og Drikke.