#MerAv-seminar
Velkommen til vinterens #MerAv-seminar! Her skal vi blant annet få et innblikk i arbeidet med de nye norske kostrådene og vi skal høre om forbruksutvikling på frukt og grønnsaker. I tillegg kommer helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol for å dele ut Intensjonsavtalens utmerkelser.
Vinterens #MerAv-seminar har mye spennende innhold som bør interessere alle som jobber med mat, og spesielt med #MerAv. Etter det faglige programmet skal vi kåre vinnerne av Intensjonsavtalens utmerkelser, så dette blir spennende!
Seminaret arrangeres av koordineringsgruppen for innsatsområde fire i Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold: Sjømat Norge, Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) og Norges Frukt og Grønnsaksgrossisters Forbund (NFGF).
Vi gleder oss til å se deg den 9. februar, vel møtt!
Program for dagen
10:00 - 10:10 Registrering
10:10 – 10:20 Velkommen til #MerAv – seminar
v/Gunnar Bakke (BKLF) og Trude H Nordli, Sjømat Norge
10:20 – 10:40 Anbefalinger fra regjeringens ekspertutvalg. Tiltak for å fremme sunt kosthold.
v/ leder Geir Sverre Braut, Universitetet i Stavanger
10:40 – 11:00 NNR – hva er status og hvordan skal dette implementeres i kostholdsrådene?
v/ Ole Berg, Helsedirektoratet
11:00 – 11:40 Lunsj
11:40 – 12:00 Hvilke virkemidler bruker Kiwi for å få folk til å spise MerAv grovt grønt og blått?
v/ Elisabeth Christine Moe, kategorisjef bakevarer/fersk fisk, og
Henriette Gran Nyhus, kategoriansvarlig frysevarer
12:00 – 12:20 Presentasjon av forbruksutvikling på frukt og grønnsaker – 5 a day Europe
v/ Tore Angelsen, Analysesjef i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG)
12:20 – 12:45 Årets kantinekonkurranse for #MerAv
v/Iselin Sagen (OFG)
12:50 – 13:00 Pause
13:00 – 14:00 Intensjonsavtalens utmerkelser
v/ Ingvild Kjerkol, Helse- og omsorgsminister
14:00 – 14:10 Oppsummering og avslutning
v/ Gunnar Bakke (BKLF) og Trude H Nordli (Sjømat Norge)