Roglandsmesterskapet
Stavanger og Omegn baker og konditorlaug inviterer til Rogalandsmesterskap i baker-og konditorfagene for tiende gang! Konkurransen går av stabelen 1. februar 2025.
Her kan du se oppgavene deltakerne skal løse.
Praktisk informasjon
Dato for konkurransen: Lørdag 1.februar 2025
Sted: Jåttå videregående skole, Jåttåvågveien 3 Stavanger
Aldersgrense: Elever fra vg2 baker og konditor frem til og med fylte 22 år (født etter 31.12. 2002)
Konkurransetid:
Bakere: Lag - 5 timer, Individuelt – 5,5 time
Konditorer: Lag – 4 timer, Individuelt - 4,5 time
Utstilling: Jåttå videregående skole 16.00 – 16.30
Premieutdeling: Fortløpende etter dommervurderingen.
Tema for oppgavene er Yrke
- Arbeidsantrekk: arbeids-jakke/t-skjorte, arbeidsbukse, forstykke og hodeplagg. Medbringes selv.
- Både lag og individuelle deltagere skal levere en skriftlig oversikt som inneholder: tanke om temaet, smak
og utseende, samt en liste av produktenes innhold. Det skal leveres til dommerne før konkurransen starter. - Oppveiing av råvarer kan gjøres på forhånd.
- Deltagerne må selv ta med håndverktøy. Husk å merke disse med navn. Liste over utstyr som er tilgjengelig i konkurranselokalene blir tilsendt etter påmelding.
- I løpet av konkurranse tiden, skal arbeidsplass ryddes og vaskes. Alt utstyr skal pakkes ned og ryddes bort fra konkurranselokalene
- Det vil være tilgjengelig oppvaskhjelp under konkurransen.
- Utstillingsbord: 80cm x 120cm med hvite duker.
Bedømming
Det vil bli gitt en helhetlig vurdering av oppgaven. Der smak, utseende, hygiene, kreativitet, svinn og utstilling vektlegges.
Premiering
Det vil bli premiering for 1-3 plass og det vil bli kåret en årets nykommer. Det vil også kåres årets beste skoleelev.
Påmeldingsfrist: 1. november 2024 til mail: laila.helland@lyse.net
For mer informasjon, kontakt:
Laila Helland, mobil 46471058. mail: laila.helland@lyse.net