Roglandsmesterskapet

Jåttå videregående skole

Stavanger og Omegn baker og konditorlaug inviterer til Rogalandsmesterskap i baker-og konditorfagene for tiende gang! Konkurransen går av stabelen 1. februar 2025.

Her kan du se oppgavene deltakerne skal løse. 

Praktisk informasjon

Dato for konkurransen: Lørdag 1.februar 2025
Sted: Jåttå videregående skole, Jåttåvågveien 3 Stavanger
Aldersgrense:  Elever fra vg2 baker og konditor frem til og med fylte 22 år (født etter 31.12. 2002)

Konkurransetid:
Bakere:  Lag - 5 timer, Individuelt – 5,5 time 
Konditorer: Lag – 4 timer, Individuelt - 4,5 time

Utstilling: Jåttå videregående skole 16.00 – 16.30
Premieutdeling: Fortløpende etter dommervurderingen.

Tema for oppgavene er Yrke
  • Arbeidsantrekk: arbeids-jakke/t-skjorte, arbeidsbukse, forstykke og hodeplagg. Medbringes selv.
  • Både lag og individuelle deltagere skal levere en skriftlig oversikt som inneholder: tanke om temaet, smak
    og utseende, samt en liste av produktenes innhold. Det skal leveres til dommerne før konkurransen starter.
  • Oppveiing av råvarer kan gjøres på forhånd.
  • Deltagerne må selv ta med håndverktøy. Husk å merke disse med navn. Liste over utstyr som er tilgjengelig i konkurranselokalene blir tilsendt etter påmelding.
  • I løpet av konkurranse tiden, skal arbeidsplass ryddes og vaskes. Alt utstyr skal pakkes ned og ryddes bort fra konkurranselokalene
  • Det vil være tilgjengelig oppvaskhjelp under konkurransen.
  • Utstillingsbord: 80cm x 120cm med hvite duker.

Bedømming
Det vil bli gitt en helhetlig vurdering av oppgaven. Der smak, utseende, hygiene, kreativitet, svinn og utstilling vektlegges.

Premiering

Det vil bli premiering for 1-3 plass og det vil bli kåret en årets nykommer. Det vil også kåres årets beste skoleelev.

Påmeldingsfrist: 1. november 2024 til mail: laila.helland@lyse.net


For mer informasjon, kontakt:
Laila Helland, mobil 46471058. mail: laila.helland@lyse.net