Cerealfagdagen 2019 – Lokalt, Ekte og Bærekraftig

Programmet for Cerealfagdagen 2019 er klart, og mange spennende foredragsholdere er på plass. Suksessen fra fjoråret – Bakeskolen, blir med videre; i år med vekt på havre og gamle kornsorter.

Datoen er i år satt til 4. april, og arrangementet vil finne sted på Nofima AS, Osloveien 1, 1430 ÅS. I løpet av dagen vil vi få innblikk i bransjens satsing på grovt, og hva som er fakta om glutensensitivitet. Olav Lie-Nielsen ved Torbjørnrud gård, Neil Allsopp med Sour to the people og Johan Swärd fra Økologisk Spesialkorn vil fortelle om hvordan samarbeidet dem imellom fører til økt verdiskaping for alle parter.

Foreløpig program

Registrering og kaffe fra kl. 9.00. Selve programmet starter kl. 9.30 og avsluttes kl. 16.00.

Velkommen v/ Kristin Hollung, Nofima

Gamle kornsorter

Bakeskole – bruk av gamle kornsorter i baking v/ André Løvaas, Nofima

Foredrag om gamle kornsorter v/ Anne Kjersti Uhlen, NMBU

Syv tips for å få forbrukere mer interessert i brød og korn v/ Torunn Nordbø, Opplysningskontoret for brød og korn

PAUSE m/ smaksprøver

Korn og god helse
Glutensensitivitet – fleip eller fakta? Hanna Fjeldheim Dale, Haukeland Universitetssykehus
Korn og tarmhelse v/ Ida Rud, Nofima
Fermentering av korn v/ Lasse Axselsson, Nofima
Bakeskole – fermentering/surdeig? v/ André Løvaas

Kl. 12.00 LUNSJ

#MerAv

Er bransjen blitt grovere? Status for #MerAvGrovt og hva bransjen kan gjøre for å bidra til å nå målet om 20 % mer grovt i 2021 v/Ole Berg, HDir

Norgesmøllene satser på havre – lokalt, grovt og godt! v/ Rune Johnsen, Norgesmøllene Skien
Bakeskole med fokus på #MerAv og bruk av havre

PAUSE

Hvordan samarbeid gir bedre verdiskaping

Historien om Torbjørnrud gård og hotell v/ Olav Lie-Nilsen, Torbjørnrud gård
Hvordan jobbe med lokale kunder v/Niell Allsopp, Sour to the people
Lokal kornproduksjon v/ Johan Swärd

Oppsummering v/ Gunnar Bakke, BKLF

Pris for arrangementet er kr. 1200 pr. person

Meld deg på her