Målet med denne kåringen er å øke bevisstheten om alle de element som til sammen utgjør en vellykket bedrift, å fremheve og presentere gode bedrifter, samt styrke samholdet i bransjen.
Tidligere vinnere av prisen er Edgards Bakeri i Mandal (2018), Elda bakeri i Sandnes (2019) og Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn (2020).
Fra 10. mars 2021 kan du sende inn forslag på bedriften/e du mener fortjener prisen. Alle bakeri i Norge kan nomineres med en kort begrunnelse, også egen bedrift. Anbefalingene sendes BKLF AS gb@nhomd.no innen 01.05.21 (nominasjonsfrist).
Følgende 8 kriterier skal danne grunnlaget for vurderingen:
- Bedriftens økonomiske utvikling og bæreevne
- Bedriftens innovasjon / nyskapningsevne
- Bedriftens fokus på samfunnsansvar
- Bedriftens helhetlige profil og markedsføring
- Bedriftens endring og omstillingsevne
- Bedriftens medarbeidertilfredshetsindeks
- Bedriftens sammensatte fagkompetanse
- Bedriftens omdømme/merkenavn
I år vil juryen legge særlig vekt på bedriftens sammensatte fagkompetanse.
I midten av mai 2021 vil listen over alle anbefalte bakerier blir offentliggjort.
En ekstern jury som har særlig kompetanse på bedriftsvurdering vil velge ut tre finalister, og bransjens kåring begynner 17. september ved at det åpnes for å stemme på finalistene.
Kåring av Årets Bakeri 2021 skjer ved fremmøte på vinnerbakeriet 1. oktober, og vinneren vil motta diplom, blomster og en pengepremie på kr 10.000,-.