Den økte etterspørselen etter plantebaserte matvarer åpner nye muligheter for cerealbransjen. På Cerealfagdagen får du høre mer om disse mulighetene, og møte gründere som satser.
Økt plantebasert etterspørsel er også utgangspunktet for Matkorninitiativet. Målet er å øke produksjonen og forbruket av norsk matkorn og proteinvekster. For å lykkes vil aktørene styrke forsknings- og innovasjonsarbeidet. Du får høre hvilke muligheter de ulike aktørene ser for seg.
Å utvikle bakevarer med sunne og attraktive, men i bransjesammenheng utradisjonelle, ingredienser som for eksempel grønnsaker eller alger krever ny kunnskap. Forskere og fagfolk viser hva som må til for å skape gode produkter.
Program
8.30 Kaffe, frokost og mingling
9.30 Velkommen ved forskningssjef Kristin Hollung i Nofima
Mikroalger i brød – om utfordringer og muligheter ved forsker Anne Rieder i Nofima
Mer korn til mat ved Anne Kjersti Uhlen, professor NMBU og forsker i Nofima
Flowfood har suksess med plantebaserte produkter basert på nordisk råvarer ved daglig leder Richard Nystad
Bakeskole – hvordan bruke grønnsaker i bakevarer ved Nofimabaker Fredrik Andresen.
10.40 Pause, kaffe, mingling
Kl. 11.10 Om forbrukere og bærekraftstanker ved Nofima-forsker
Norsk matproduksjon og bærekraft ved forsker Klaus Mittenzwei i Ruralis
Lunsj
13.00 Om Matkorninitiativet
Aktører fra ulike deler av verdikjeden forteller om hvilke muligheter de mener at initiativet gir.
Per Christan Rålm, fagsjef i Fellesskjøpet presenterer initiativet
Anders Klaseie, Korn- og sauebonde og leder av kornutvalget i Bondelaget forteller om mulighetene for bøndene
Gunnar Bakke, daglig leder i BKLF viser mulighetene for bakerbransjen
Aina Lien, fagsjef sunnhet og ernæringer skisserer mulighetene for dagligvarebransjen og forbrukerne.
14.00 Pause, kaffe og mingling
14.30 Sunne og bærekraftig innovasjoner
Bakeskole – hvordan øke norskandelen i bakervarer ved Nofimabaker Fredrik Andresen
Ulike og utradisjonelle melfraksjoner gjør det mulig å utvikle nye produkter. Hør erfaringene fra Sverige ved Christian Malmberg, Food R&D Prosjektleder i Lantmännen
Nye innovative produkter og løsninger ved medgründer Ingunn Brunstad Anstensrud i Sorte Havre
Oppsummering
Dagens avsluttes senest kl. 15.30