De nominerte til "Årets bakeri" 2022
- Bakeriet i Lom, Lom
- Bakerinnen, Harstad
- Edgars Bakeri, Kristiansand
- Grim Bakeri & Konditori, Kristiansand
- Harmoni Håndverksbakeri, Porsgrunn
- Hevd Håndverksbakeri, Trondheim
- Kolonihagen Bakeri, Oslo
- Larsen Bakeri, Skånevik
- Myrstad Mathus, Ålesund
- Nevlunghavn Bakeri og Conditori, Nevlunghavn
- Rosenborg Bakeri, Trondheim
- Samverket, Moss
- Sirkus Renaa Fabrikken, Stavanger
- Soknedal Bakeri og Konditori, Melhus
- Stavanger Conditori, Stavanger
- Stokkøya Bakeri, Stokkøya
- Tya Bakeri, Øvre Årdal
- Waagans Bakeri og Konditori, Tynset
- Ødegaarden Bakeri, Vinstra
- Østlyngens Bakeri & Konditori, Alta
I første kvalifiseringsrunde, som varer frem til 1. juli, velges det ut tre finalister. Selve kåringen av "Årets bakeri" 2022 vil skje 1. oktober, etter en finalerunde hvor hele bransjen kan være med og stemme på sin favoritt.
Juryleder Vigdis Myhre Næsseth i Fossekall, er godt fornøyd med interessen for årets konkurranse. Med seg i juryen har hun Beret Mette Haga (Innovasjon Norge), Hilde Mortvedt (See New) og Oddbjørn Roksvaag (Vest Vind Media).
Årets hovedfokus
Hovedfokuset i årets kåring er bedriftens satsing på samfunnsansvar. Juryen vil her vektlegge følgende:
- Hvordan bakeriet lytter til kundenes behov ved utvikling av nye produkter/forbedre eksisterende produkter – at det må gjøres lettere for kundene å ta sunnere valg er viktig her.
- Hvordan bakeriet jobber for bedre utnyttelse av råvarer og svinn-system.
- Valg av sunnere råvarer.
I tillegg skal følgende 8 kriterier danne grunnlaget for juryens vurdering:
- Bedriftens økonomiske utvikling og bæreevne
- Bedriftens innovasjon / nyskapningsevne
- Bedriftens fokus på samfunnsansvar
- Bedriftens helhetlige profil og markedsføring
- Bedriftens endring og omstillingsevne
- Bedriftens medarbeidertilfredshetsindeks
- Bedriftens sammensatte fagkompetanse
- Bedriftens omdømme/merkenavn
Vi venter nå i spenning på juryens valg av finalister til 1. juli.