Målet med denne kåringen er å øke bevisstheten om alle de element som til sammen utgjør en vellykket bedrift, å fremheve og presentere gode bedrifter, samt styrke samholdet i bransjen.
Tidligere vinnere av prisen er Edgards Bakeri i Mandal (2018), Elda bakeri i Sandnes (2019), Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn (2020) og Ryfylke bakeri og konditori (2021).
I fjor var det bedriftens satsing på fagkompetanse som ble vektlagt i kåringen av "Årets Bakeri 2021". Juryens begrunnelse for å kåre Ryfylke bakeri & konditori som vinner, var at de utmerker seg med et kontinuerlig fokus over lang tid på å utvikle fagkompetanse i alle ledd i hele bakeriet.
Fra 10. mars 2022 kan du sende inn forslag på bedriften/e du mener fortjener prisen. Alle bakerier i Norge kan nomineres med en kort begrunnelse, også egen bedrift. Anbefalingene sendes BKLF AS gb@nhomd.no innen 26.05.22 (nominasjonsfrist).
Følgende 8 kriterier skal danne grunnlaget for vurderingen:
- Bedriftens økonomiske utvikling og bæreevne
- Bedriftens innovasjon / nyskapningsevne
- Bedriftens fokus på samfunnsansvar
- Bedriftens helhetlige profil og markedsføring
- Bedriftens endring og omstillingsevne
- Bedriftens medarbeidertilfredshetsindeks
- Bedriftens sammensatte fagkompetanse
- Bedriftens omdømme/merkenavn
En ekstern jury, som har særlig kompetanse på bedriftsvurdering, vil velge ut tre finalister av de nominerte bakeriene. I år vil juryen legge særlig vekt på bedriftens fokus på samfunnsansvar, og vil med dette ta spesielt hensyn til:
- Hvordan bakeriet lytter til kundenes behov ved utvikling av nye produkter/forbedre eksisterende produkter – at det må gjøres lettere for kundene å ta sunnere valg er viktig her.
- Hvordan bakeriet jobber for bedre utnyttelse av råvarer og svinn-system.
- Valg av sunnere råvarer.
I midten av september starter avstemningen, og alle kan stemme på de tre finalistene.
Vinneren av "Årets Bakeri 2022" vil motta diplom, blomster og en pengepremie på kr 10 000,-.