09.00 – 09.10 Velkommen v/ president Ole John Berntsen, BKLF
09.05 – 09.10 Velkommen til Viken v/ fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken Fylkeskommune, Heidi Westbye Nyhus
Fra norske åkrer til norske bakere
09.10 – 09.25 Fra oldtidens Sumer til moderne gårdsdrift i Norge v/ urkornbonde Petter Simonsen, Norsk Urkorn
09.30 – 09.45 Hvordan kan norske bakere bruke mel fra norske bygdemøller? v/ daglig leder Olaf Holm, Kvelde Mølle
09.50 – 10.05 Hvordan øke bruke av norsk matkorn fra 50-60% til 90% innen 2030? v/ prosjektleder Per Christian Rålm, Matkorninitiativet
10.10 – 10.30 Pause
Norske råvarer til smakspaletten
10.30 – 10.45 Gode smaker fra norsk natur v/ konditor Cathrine Nilsen, Britannia Hotel
10.50 – 11.05 Norske råvarer i konditorkunsten v/ daglig leder Andrea Ingelsrud, Ingelsrud Konditori AS
11.10 – 11.25 Hvordan jobber Sirkus Renaas konditor med smaker? v/ konditor Hege Andersen
11.30 – 12.10 Lunsj
Kvalitetsheving av fagopplæringen
12.10 – 12.20 Nødvendig innsats for rekruttering v/ fagansvarlig Kjetil Dale Aas, BKLF
12.20 – 12.30 Nye lærebøker for baker og konditorfagutdanningen v/ Ingvild Sommer, Fagbokforlaget
12.30 – 12.45 Ny skolehverdag på Vg2 Baker og Konditor i videregående skole v/ faglærer Einar Martin Kålen, Ole Vig Videregående skole
12.50 – 13.05 Lærende hverdag for lærlingene v/ kvalitets og produktutviklingssjef André Løvaas, Åpent Bakeri AS
13.10 – 13.30 Pause
Fra forening til kompetanseorganisasjon
13.30 – 13.50 Profesjonalisering og innovasjon v/ rektor Per K. Grahn, Sørumsand Videregående skole
13.50 – 14.10 Hvorfor trenger vi en bransjestandard for IK Mat og HACCP? v/ fagansvarlig Anne Momrak Haugan, BKLF
14.10 – 14.30 Fagkompetanse for fremtidens fagfolk v/ fagansvarlig Erlend Løken Volden, BKLF
14.30 – 14.45 Pause
Hvor er norsk baker- og konditorbransje om 10 år
14.45 – 15.00 Tilstandsanalyse av det norske bakervaremarkedet v/ partner Erland Skogli, Menon Economic
15.05 – 15.20 Perspektiv fra et stort bakeri v/ Morten Hals, innehaver Baker Hansen AS
15.25 – 15.40 Perspektiv fra et lite håndverksbakeri v/ innehaver og diplombaker Mariann Kvarme, Bakstehuset AS
15.40 – 15.55 Et skråblikk på bransjen v/ bakerigründer Roger Amundsen
15.55 – 16.00 Oppsummering v/ direktør Gunnar Bakke, BKLF