Cerealfagdagen digital 2022 - Innovativt, sunt og bærekraftig
Vi håper og tror at vi til høsten kan arrangere Cerealfagdagen som et fysisk arrangement. I mellomtiden inviterer vi sammen med Nofima til Cerealfagdagen digital 2022.
Vi håper og tror at vi til høsten kan arrangere Cerealfagdagen som et fysisk arrangement. I mellomtiden inviterer vi sammen med Nofima til Cerealfagdagen digital 2022.
Å utvikle bakevarer med sunne og attraktive ingredienser som for eksempel grønnsaker eller alger, krever ny kunnskap. Forskere og fagfolk viser hva som må til for å skape gode produkter.
Økt plantebasert etterspørsel er også utgangspunktet for Matkorninitiativet. Målet er å øke produksjonen og forbruket av norsk matkorn og proteinvekster. For å lykkes vil aktørene styrke forsknings- og innovasjonsarbeidet. Du får høre hvilke muligheter de ulike aktørene ser for seg.
Cerealfagdagen digital er gratis og blir avholdt 8. mars kl. 09.00 – 11.00
Program
8.50 – 9.00: Pålogging
9.00 Velkommen ved forskningssjef Kristin Hollung i Nofima
Mikroalger i brød – om utfordringer og muligheter ved forsker Anne Rieder i Nofima
Mer korn til mat ved Anne Kjersti Uhlen, professor NMBU og forsker i Nofima
Om Matkorninitiativet
Per Christan Rålm, fagsjef i Fellesskjøpet presenterer initiativet
Gunnar Bakke, daglig leder i BKLF viser mulighetene for bakerbransjen
Eksempler på vellykkede innovasjoner
Ulike og utradisjonelle melfraksjoner gjør det mulig å utvikle nye produkter. Hør erfaringene fra Sverige ved Christian Malmberg, Food R&D Prosjektleder i Lantmännen
Nye innovative produkter og løsninger ved medgründer Ingunn Brunstad Anstensrud i Sorte Havre
Oppsummering