Det er Baker- og Konditorbransjens Landsforening, sammen med Opplysningskontoret for frukt og grønt og Sjømat Norge, som står bak konkurransen. Gjennom fire valgfrie uker før nyttår, skal de påmeldte kantinene fylle kantinene med #MerAv grovt, grønt og blått. Kantinene har forpliktet seg til å tilby et utvalg som inneholder en kombinasjon av disse varene, som er grove kornprodukter, frukt og/eller grønnsaker, og sjømat.
Bra for folkehelsa
Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt er med i juryen, og gleder seg over at konkurransen er i gang.
– Å gjøre det lettere å ta gode, sunne valg i kantinen, er folkehelsearbeid på sitt aller beste. Kantiner rundt om i landet har enorm påvirkning på veldig mange nordmenns lunsj. Det bør være et godt tilbud av det vi bør spise mer av, og de sunne alternativene bør være fristende og lette å velge. Jeg håper konkurransen kan skape en god utvikling i landets kantiner, og ser frem til å være med å hedre de som er ekstra flinke til å tilby et sunt og fristende utvalg, sier hun.
La kantina være til inspirasjon
Kokk og konditor Stian Damstuen fra Baker- og Konditorlandslaget er også med i juryen. Han gleder seg til å se hvordan kantinene har løst oppgaven, og hvordan de kan friste gjestene sine til å velge sunnere, grovere og mer grønt og blått.
- Jeg ønsker også å se kantiner som kan være en inspirasjonskilde for hva gjestene kan ta med seg videre og i etterkant velge å lage selv, som sunne gode alternativer i hverdagen, sier han.
De tre beste kantinene blir invitert til premieutdeling på Umami Arena torsdag 16. februar 2023.