Sirkus Renaa Fabrikken vant Årets søtsak med sin "Sjokoladeplate med pasjonskaramell". Hege Andersen tok i mot prisen. Foto: Det norske måltid
Vi gratulerer Bakke gård og Sirkus Renaa Fabrikken med første plass i henholdsvis Årets bakst og Årets søtsak i Det norske måltid. Det norske måltid er den mest prestisjefylte kåringen av mat- og drikkeprodukter i Norge, og støttes av regjeringen, som et av tre nasjonale omdømmetiltak.
Det ble delt ut 13 kategoripriser under finalen i Det Norske Måltid i går. De 13 kategoriene rommer det ypperste av norske råvarer og matprodukter, og gjennom høsten har dommerne vurdert og smakt for å finne de beste produktene. Hele 250 produkter ble sendt inn til konkurransen. - Det har vært en hard kamp om seieren, men veien til finalen har også vært viktig for å bygge opp under visjonen om Matnasjonen Norge, sier arrangøren av Det norske måltid.
Dommerne synes det er gledelig å se den utviklingen som har vært innen både mat og drikke de siste årene. De sier at kvaliteten har økt, sortimentet er bredere og smaksopplevelsene er forsterket.
Finalistene i Årets bakst var Iskjeks Vaffelkjeks - Lamella (Møre og Romsdal) Rugbrød - Sirkus Renaa Fabrikken (Rogaland) og Gårdsbakeriets groviser - Bakke Gård (Viken).
I kategorien Årets søtsak var det Multefløyel med tindved - Jentene på Tunet (Trøndelag) Krokan – Bamsrudlåven (Viken) og Sjokoladeplate med pasjonskaramell - Sirkus Renaa Fabrikken (Rogaland) som var de tre finalistene.
Om vinnerne i kategoriene Årets bakst og Årets søtsak, sier dommerne:
Årets bakst -Gårdsbakeriets groviser fra Bakke Gård, Viken - Årets vinner smaker deilig av rene råvarer. Produktet har et rustikt og pent utseende. Deilig krønsj, og duften er nydelig! En av dommerne uttaler – ja, nå snakker vi! Fantastisk gode kjeks, med nydelige toner av sjokolade og ristede nøtter.
Årets søtsak - Sjokoladeplate med pasjonsfruktkaramell fra Sirkus Renaa Fabrikken, Rogaland. - Vinnerproduktet ser fantastisk ut, og gir en deilig munnfølelse. Her er smakene balanserte og perfeksjonerte til fingerspissene! Sjokoladen har god syrlighet og raust med fløyelsmykt fyll. Dommerne kommenterer den lekne formen, og digger at noen utfordrer på sjokoladeplatemarkedet. Dette vil vi gjerne se mer av!
Det var Hege Andersen, tidligere utøver og trener på det norske Baker- og Konditorlandslaget som tok i mot prisen for Årets søtsak.