Baker- og konditorkonferansen 2023
10.00 –10.10 Velkommen v/ Ole John Berntsen, president BKLF
10.10 –10.30 Preparing for a National Championship v/ sølv-vinner, Årets konditor 2023, Pascal Monét, Grand Hotel
10.30 –10.50 Korn for jord og mennesker –hva er motivasjonen bak satsingen v/ Kjersti Gravningen, Sigdal Mølle
10.50 –11.10 Hvordan har vi jobbet med utvikling av lærlinger v/ Morten Carlsen, Condelica
11.10 –11.30 Unikt samarbeid mellom bonde og baker v/ Trude Bergundhaugen, Baker Kristiansen og Heidi Hemstad, Ousdal gård
11.30 –11.45 Kvalitet og samfunnsansvar i alle ledd v/Årets Bakeri 2022, Ingrid Langklopp, Stokkøya Bakeri
11.45 –12.00 Hart Bageri–Å bage med hjerte v/ CEO, Jesper Broderesen og COO Creative Director, Talia Richard-Carvajal, Hart Bageri
Ole John Berntsen er president i Baker- og Konditorbransjens Landsforening. Han er utdannet konditor og har bakgrunn fra hotell- og bakeribransjen. Ole John er medeier og konditoransvarlig ved Naustdal Dampbakeri i Førde, og har lang erfaring som veileder for lærlinger og konditorer i både NM og internasjonale konkurranser.
Pascal Monet er utdannet konditor og sjokolademaker. Han startet sin karriere da han var tolv år gammel, da som praktikant i et konditori. Pascal flyttet til Norge for seks år siden, og har blant annet jobbet på Pascal, A l'aise restaurant og Relais Dessert. Nå er 25-åringen konditorsjef på Grand Hotel, Oslo. Pascal vant sølvmedalje i NM "Årets Konditor" 2023.
Kjersti Gravningen er utdannet mikrobiolog. Karrieren i landbruket startet hun med plantevern, og etter en stund i andre sektorer er Kjersti nå tilbake i jordbrukssektoren. Kjersti jobber nå med korn, regenerative prinsipper og økologi, malting og møllevirksomhet. Hun er genuint interessert i hvem som har produsert råvarene hun spiser og under hvilke forhold de er produserte og distribuerte. Kjersti er lidenskapelig opptatt av kultur, diversitet og hva man kan få til med lokale ressurser på lag med naturen.
Morten Dalevold Carlson er eier og Konditor på Condelica as i Drammen. Han er utdannet kokk og konditormester, og har erfaring fra kjente hotell og restauranter i Norge. Morten satt i BKLF sitt styre for å utvikle landslagets strategi og retning i en tidlig fase. Han har vært styreleder i Norske Kokkers Landsforening Buskerud i tre perioder, og har mottatt deres høyeste utmerkelse, Cordon Bleu. Morten sitter som medlem og sensor i prøvenemda i Viken, og er stolt faglig leder av ca. 100 faglærte kokker og konditorer gjennom 25 år.
Heidi Hemstad driver Ousdal gård i Nes på Hedmarken. Gården driver hun sammen med ektemannen, og de dyrker økologisk korn i tillegg til storfe og skog. På Ousdal er de lidenskapelig opptatt av å dyrke og levere økologisk matkorn av ypperste kvalitet, til bakere som verdsetter gode råvarer. De Startet med speltdyrking i 2007. De har egen mølle og leverer speltmjøl direkte til håndverksbakerier. Vår økologiske havre går også til mat.
Trude Bergundhaugen er utdannet konditor og har også jobbet som baker i flere år. I dag eier og driver hun Baker Kristiansen as, sammen med sin kollega Anita. Det var også i dette bakeriet Trude gikk i lære. På Baker- og Konditorkonferansen skal hun snakke om sitt gode samarbeid med bonde Heidi Hemstad.
Ingrid Langklopp er utdannet innen økonomi, markedsføring og ledelse, og har en bachelor i forretningsutvikling. Hun har erfaring fra byggebransjen og som teknologiutvikler, og har jobbet som bedriftsrådgiver i Innvasjon Norge. Ingrid er gründer og daglig leder av Stokkøy Bakeri AS, som ble kåret til Årets Bakeri i 2022. Stokkøy Bakeri er tett knyttet til stedsutviklingskonseptet Bygda 2.0. Dette er en målrettet satsing på å utvikle et bærekraftig og attraktivt sted ved hjelp av arkitektur, kunst og kultur, lokal mat og møteplasser. Sirkulære modeller i produksjon, prosess, bygg og omgivelser har stort fokus.