De nominerte til Årets Bakeri 2023
- Boulangerie M (Oslo)
- Lillehammer Bakeri (Lillehammer)
- Blomsø Bakeri & Konditori (Harstad)
- Brød&Sånt (Hommelvik)
- Hevd Torget Håndverksbakeri (Trondheim)
- Emmer Håndverksbaker (Trondheim)
- Søtt + Salt Bakeri (Bergen)
- Levain The Bakery (Levanger)
- Kringla AS Svolvær (Svolvær)
- Spydeberg bakeri og konditori A/S (Spydeberg)
- Kveitemjøl (Oslo)
- Eidum Gårdsbakeri (Hell)
- Kafe Solros (Bergen)
- H. A. Brun (Oslo)
- Bonzo Bakeri (Tvedestrand)
- Bakfickan Slippen Bakeri (Fredrikstad)
- Buøy Bakeri & Konditori (Hundvåg)
- Baker Brun Produksjon AS (Bergen)
Juryen har fått et bredt spekter av kandidater å vurdere når de nå skal plukke ut de tre finalistene. Blant de nominerte finner vi blant annet et lite gårdsbakeri og et av Norges eldste og største bakerier. - Vi har en stor spennvidde i årets konkurranse; fra de aller minste til noen av de virkelig store bakeriene. Vi har en fin spredning fra nord til sør og fra øst til vest, så dette blir spennende, sier juryleder Vigdis Myhre Næsseth i Fossekall.
I første kvalifiseringsrunde som nå er i gang, må alle de nominerte bakeriene dokumentere at de har faglærte i bedriften. – Dette er et kriterium for å kunne gå videre i konkurransen, sier jurylederen.
Etter første kvalifiseringsrunde, skal alle kandidatene vurderes ut fra åtte kriterier. Det er gjennom dette vurderingsarbeidet at juryen velger ut de tre finalistene. Disse blir offentliggjorte den 1. juli.
Følgende 8 kriterier danner grunnlaget for juryens vurdering:
- Bedriftens økonomiske utvikling og bæreevne
- Bedriftens innovasjon / nyskapningsevne
- Bedriftens fokus på samfunnsansvar
- Bedriftens helhetlige profil og markedsføring
- Bedriftens endring og omstillingsevne
- Bedriftens medarbeidertilfredshetsindeks
- Bedriftens sammensatte fagkompetanse
- Bedriftens omdømme/merkenavn
Etter at finalistene er offentliggjorte den 1. juli, kan hele bransjen være med å stemme frem sin favoritt. Bransjens engasjement rundt denne avstemningen har vært stor hvert år, og resultatet av avstemningen blir tatt i betraktning av juryen når de skal kåre vinneren av "Årets Bakeri" 2023. Kåringen skal i år finne sted på Baker- og Konditorbransjens Landsforenings 125-årsjubileum den 9. september.
Juryen for Årets Bakeri 2023 består av juryleder Vigdis Myhre Næsseth (Fossekall), Beret Mette Haga (Innovasjon Norge), Hilde Mortvedt (See New) og Paal André Schwital (Metro Branding).
Det er Baker- og Konditorbransjens Landsforening som står bak konkurransen.