“Spesialisering i baker- og konditorfaget” er et bransjeprogram på totalt 30 studiepoeng. Målet med bransjeprogrammene er å bidra til kompetanseutvikling i tråd med bransjens behov, slik at ansatte kan takle omstillinger og være bedre rustet for morgendagens arbeidsliv. Målgruppens utdanningsbakgrunn er fagarbeidere innen baker- og konditorbransjen. Studiet er planlagt som nettbasert studie med samlinger, og samlingene er planlagt lokalisert ved Sørumsand videregående skole.
Studiet består av tre emner som hver gir 10 studiepoeng:
- Ledelse, økonomi og markedsføring for bakere og konditorer
- Råvarer og kjemi i produksjonsprosesser
- Kvalitet- og produksjonsprosesser
Studiet er akkreditert, og det er planlagt oppstart høst 2024.
Det er BKLF som har tatt initiativ til studiet, som også har utviklet dette i samarbeid med NHO mat og drikke og Norsk nærings- og nytelsesmiddelarbeiderforbund. I tillegg har en rekke fagpersoner som lærling- og fagansvarlige, bedriftseiere og faglærere fra videregående skole deltatt i utviklingen.
Les utlysningen her