For andre året på rad har Baker- og Konditorakademiet gleden av å invitere til fagtreff for lokalmøller, kornbønder og håndverksbakeri. Bakgrunn for fagtreffet er Matkornpartnerskapet sitt mål om 90% norsk mel innen 2030.
Mange bakere finner det krevende å jobbe med norsk mel, da det ofte har ustabile bakeegenskaper. Baker- og Konditorakademiet ønsker derfor å være en tilrettelegger for at norsk mel skal kunne brukes av flere bakere, og har de siste årene jobbet med å analysere mel fra forskjellige norske bygdemøller. Analysene gjør det lettere å forstå hvordan man skal bake med forskjellige melkvaliteter og likevel oppnå et godt resultat.
Fagtreffet finner sted tirsdag 16. januar 2024 kl. 11.00 – 14.30 på Sørumsand videregående skole. Her møter du personer og fagfolk fra hele verdikjeden, og målet er at deltagerne skal reise hjem med ny lærdom og inspirasjon.
Program
11.00: Velkommen til BKLFs kompetansesenter på Sørumsand v/Rune Valestrand, prosjektleder BKA
11.10: Status om arbeidet i Matkornpartnerskapet, Amund Dønnum
11.40: Erfaringer ved bruk av norsk urkorn v/Cecilie Rørli, Gullimunn
12.10: Erfaringer ved bruk av norsk korn v/ Mariann Kvarme, Bakstehuset
12.45: Lunsj og smaksprøver av bakervarer med norsk mel
13.30: Samarbeidsprosjekt Kvelde Mølle og Baker- og Konditorakademiet
v/ Espen Wiingaard, Kvelde Mølle
14.00: Bruk av norsk havre v/Åsmund Bjørnstad
15.15: Avslutning og oppsummering v/Gunnar Bakke, BKLF