Generalforsorsamling i Baker- og Konditorbransjens Landsforening

Publisert

Det nye styret i BKLF: (fra venstre) Christian Roxmann (vara), Gunvor Fiskå, Silje Blomsø, Linda Fredriksen, Ole John Berntsen (president) og Carl Fredrik Samson (visepresident). Henrik Næss, Svein Tinnen og Einar Martin Kålen var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Solveig Lygre, BKLF

Generalforsamlingen i Baker- og Konditorbransjens Landsforening ble avholdt på Næringslivets Hus i Oslo onsdag 7. juni. 12 medlemsbedrifter var representerte, og president Ole John Berntsen fra Naustdal Dampbakeri ble gjenvalgt som president for perioden 2023-24.

Følgende personer ble valgt som nye styremedlemmer for perioden 2023-25:

  • Silje Blomsø, Blomsø Bakeri og Konditori AS, Harstad
  • Linda Fredriksen, Råde Bakeri AS, Råde
  • Henrik Næss, Nøtterø Bakeri og Konditori AS, Nøtterø

I tillegg består styret av følgende styremedlemmer:

  • Carl Fredrik Samson (visepresident), W. B. Samson AS, Oslo
  • Gunvor Fiskå, Ryfylke bakeri og konditori AS, Tau
  • Svein Tinnen, Kløverbakeriet AS, Trondheim

Følgende personer ble valg til nye varamedlemmer i styret:

  • 1. varamedlem Einar Martin Kålen, Svenneklubben
  • 2. varamedlem Christian Roxmann, Roxmann Bakeri AS, Sirevåg

Etter at generalforsamlingen hadde gjennomført de formelle forhandlingene, var det satt av tid for en næringspolitisk bolk. Generalforsamlingen fikk høre administrerende direktør i NHO Mat og Drikke, Petter Haas Brubakk, fortelle om hva NHO Mat og Drikke jobber med og hvordan det står til med mat og drikkeindustrien i Norge i dag. Brubakk pekte på blant annet import av halvfabrikata, kjedenes egne merkevarer (EMV), vertikal integrasjon, strømpriser, folkehelse, bærekraft og rekruttering som noen av utfordringene baker- og konditorbransjen står ovenfor fremover.

Det var en engasjert forsamling, og det ble gode diskusjoner om de forskjellige temaene.