Deltakere:
Deltakere må være 23 år eller eldre.
Dommere:
Det oppnevnes 3 bransjen. Det utpekes en hoveddommer.
Dommerassistent:
Det oppnevnes 1 dommerassistent til konkurransen.
Arbeidsoppgaver/tema:
BOLLEDEIG
2 typer bolledeig
2 typer utførelse
Minimum 20 av hver
Fylte min 80 g etter steking
Ufylte min 60 g etter steking
Utforming etter eget ønske
RUNDSTYKKER
2 typer utførelse
Minimum 20 av hver
Vekt 50 g etter steking
Utforming etter eget ønske
BRØD
Brøddeig på min 5 kg mel
Minimum 2 forskjellige utførelser
Deigvekt 650 – 1000g etter steking
Utforming etter eget ønske
LAMINERT DEIG
Laminert deig 1, valgfri form og produkt:
- Det skal være 20 enheter med 2 ulike oppslag på laminert deig. Totalt 40 stk.
- Minst en av variantene skal inneholde fyll etter eget ønske. Velger du å ha fyll i begge variantene skal det vises to forskjellige fyllinger.
- ferdig vekt (nettovekt) 80 gram (+/- 5 gram)
Laminert deig 2:
- 20 enheter croissant
Tidsplan:
Dag 1: Først 45 min til forberedelse/oppveiing av råvarer, så en pause på 2 timer (her kan deiger/bløt/surdeiger) etter pausen blir det 1,5 time hvor resten kan gjøres klart til forberedelse av kjøkken/utstyr, og til montering av utstillingsbord. Ingen produksjon tillatt.
Dag 2: 5timer til framstilling.
Uniform:
Arrangør stiller med arbeidsjakke, hodeplagg og forstykker som deltaker skal bruke. Deltakere stiller i sorte arbeidsbukser og sorte arbeidssko. Arbeidstøy skal være nyvasket og strøket.
Praktiske Oppgaver:
- Hver deltaker får tildelt en elev til å hjelpe seg med å rydde/vaske
- Oppveiing av råvarer blir gjort senest kvelden før konkurransen
- Under forberedelsesperioden kvelden før konkurransen kan hver utøver få hjelp av valgfri assistent.
- Dersom utøver ikke følger tidsplan for konkurransen vil det medføre poengtrekk.
- Utstyr som ikke står på utstyrslisten må utøver ta med selv.
- Bord til utstilling er tilgjengelig på konkurranseområde; utøver må selv ta med duker, fat, pynt. etc.
Regler for alle oppgavene:
- Liste over råvarer som er tilgjengelig og påbudt på konkurransearena vil bli tilsendt 1 måned før konkurransen.
- Råvarer, spesialprodukt og spesielle tilsetninger som ikke står på denne listen, må deltakere ta med selv. Disse må godkjennes av hoveddommer før konkurransen.
Kommunikasjon før konkurransen:
- All kommunikasjon og alle spørsmål må sendes skriftlig til gb@nhomd.no
- Utøvere vil motta et informasjonsskriv 1 gang i måneden, frem til konkurransedato. I disse infobrevene vil alle innsendte spørsmål bli besvart av hoveddommer.
- All kommunikasjon utenfor nevnte kanal vil ikke være godkjent.
- Direkte kommunikasjon mellom deltakere og dommer kan medføre diskvalifikasjon.
Kommunikasjon under konkurransen:
- All kommunikasjon mellom deltaker og dommer skal foregå gjennom dommerassistent
- Må deltaker snakke med dommer, skal det alltid være to dommere til stede.
- Kommunikasjon utenfor disse rammene kan medføre diskvalifikasjon
Utstyrsspesifikasjon:
Se vedlagte utstyrsliste
Råvarespesifikasjon:
Se vedlagte råvareliste
Påmeldingsfrist:
Senest innen 6 uker før konkurransen
Bedømmingen:
Det vil bli lagt vekt på utseende, konsistens, smak, kreativitet og arbeidsteknikk.