Høyere nivå enn noen gang

Publisert

Ingrid og Philip legger en siste finpuss på gjennomkjøring til Nordic Bakery Cup 2024

Ingrid og Philip legger en siste finpuss på gjennomkjøringen til Nordic Bakery Cup 2024.

Torsdag og fredag denne uken skal det norske bakerlandslaget konkurrere om å bli Nordiske mestre i baking. Forrige gang Norge stilte lag i Nordic Bakery Cup var i 2019. Da sikret det norske laget seg gullmedaljen.

I år er det Philip Therkildsen og Ingrid Knutsen som skal representere Norge når mesterskapet går av stabelen på Akademie Deutsches Bäckerhandwerk i Berlin. De har begge trent knallhardt i flere måneder, og føler seg så godt forberedte som de kan bli.

- Det er selvfølgelig alltid noe man kan forbedre, så hundre prosent klar vil man sikkert aldri føle seg, sier de to norske utøverne.

Til tross for at de begge er ferske i landslagssammenheng, har de til sammen mye konkurranseerfaring. Philip ble norgesmester i baking da NM ble arrangert tidligere i år, i tillegg har han vunnet Rogalandsmesterskapet begge de to foregående årene. Han jobber til daglig hos Sirkus Renaa i Stavanger. Ingrid har deltatt i Oslo Akershus Cup to ganger, og vunnet begge gangene. Til daglig jobber hun som baker hos W.B. Samson i Oslo.

Ingrid tror at godt humør og stå på-vilje er to egenskaper som er gode å ha med seg i konkurranse.

- Det gøyeste ved å delta i konkurranse, er å se fremgangen fra trening til trening. Produktene jeg har utviklet, og som jeg har jobbet hardt med å få til slik jeg ønsker dem, sier Ingrid, mens Philip gleder seg veldig til å se nye produkter og teknikker fra konkurrentene.

Det er Sverige og Island som skal få bryne seg på det norske laget. Sverige er tittelforsvarere, og i motsetning til Norge skal de lage brødskulptur.

- Vi hadde ingen som kunne lage brødskulptur i år, så vi har valgt å ikke ha det med. Vi tror likevel vi kan hevde oss på både smak og teknikk på de andre produktene, så en seier er ikke utelukket selv om vi går glipp av litt poeng for ikke å ha med skulpturen, sier hovedtrener for Baker- og Konditorlandslaget, Kjetil Dale Aas.

Aas er utrolig stolt over laget og hva de har fått til, og sier de presterer på et høyere nivå enn han har sett noen gang tidligere.

- Det de to leverer er helt rått. Både på smak og utseende, sier han.

Når skulpturen er utelatt, gjenstår to kategorier. Ingrid har ansvar for brødkategorien og Philip for søtbakst. De har terpet og terpet for å få produktene så perfekte som mulig.

Philip holder hodet kaldt under stress, selv om noe går helt galt. det kan komme godt med i en konkurranse der alt kan skje.

- Jeg har trent mest på surdeigsbrødet for å lande oppskriften og perfeksjonere den. Jeg har også trent mye på baguetter, da kravene på dem er de strengeste, sier Ingrid.

- Når det gjelder produktene, har jeg trent mest på brioche og boller, men jeg har nok lagt mer tid i planlegging og å komme frem til en arbeidsplan jeg kan følge for å være så effektiv som mulig, sier Philip.    

De vet begge at det blir en tøff konkurranse, men både Ingrid og Philip gleder seg veldig til å vise frem hva de har trent på mellom jobb og familieliv de siste månedene.

- Vår styrke er at vi jobber godt sammen. Det blir viktig for oss å vise frem godt samarbeid, god kommunikasjon og laginnsats. Det skal synes på produktene at vi har jobbet sammen for å få frem laget; brød og søtbakst skal ikke være for fremmed i form av utseende og smak, avslutter de to bakerne som skal kjempe for norsk gull.

Vi ønsker Ingrid og Philip lykke til!