Kanelbollens dag – en feiring av en elsket klassiker

Publisert

Den 4. oktober hvert år feirer vi Kanelbollens dag, en svensk tradisjon som har spredt seg til flere land, inkludert Norge. En perfekt anledning til å teste landslagsbaker Ivar Bakkes nydelige oppskrift!

Kanelbollens historie strekker seg tilbake til tidlig på 1920-tallet i Sverige, en periode da krydder som kanel, kardemomme og sukker ble mer tilgjengelige for vanlige husholdninger. I kjølvannet av første verdenskrig fikk folk større tilgang til luksusvarer, og det ble vanlig å bake søt gjærbakst med krydder hjemme. Kanelbollen, eller "kanelbulle," ble raskt en favoritt blant svenskene, og dens popularitet har holdt seg gjennom generasjoner.

Merkedagen ble etablert i 1999 av Hembakningsrådet i Sverige for å fremme baking i hjemmet og for å hedre den ikoniske kanelbollen.

Også her i Norge er kanelbollen en favoritt. Enkelte hevder sågar at den faktisk har sin opprinnelse i Bergen, og ikke Sverige. Bergenserne er så begeistret at de til og med har sin egen feiring i starten av juni hvert år. Uansett hvor kanelbollen kommer fra kan de fleste være enige om at kanel, sukker og smør kombinert med en myk, luftig bolledeig er nydelig! 

Landslagsbaker Ivar Bakke bruker havremel og knuste kardemommekjerner i sin oppskrift og lover "gærgode" boller!

Kos deg med bakingen og lykke til!

Lag kanelsnurrer med Ivar Bakke