Konkurransen finner sted ved Sørumsand Videregående skole, 18.april 2024
Deltakere: Konkurransen er åpen for deltakere som har svennebrev i bakerfaget
Dommere: Det oppnevnes 3 dommere hvor en fungerer som hoveddommer
Dommerassistent: Det oppnevnes i tillegg 1 dommerassistent til konkurransen.
Tema: Tema for årets konkurranse er «årstid»
Arbeidsoppgaver/tema
Tema:
1. BOLLEDEIG
- 2 typer bolledeig
- 2 typer utførelse
- Minimum 20 av hver
- Fylte min 80 g etter steking
- Ufylte min 60 g etter steking
- Utforming etter eget ønske
2. RUNDSTYKKER
- 2 typer utførelse
- Minimum 20 av hver
- Vekt 50 g etter steking
- Utforming etter eget ønske
3. BRØD
- Brøddeig på min 5 kg mel
- Minimum 2 forskjellige utførelser
- Deigvekt 650 – 1000g etter steking
- Utforming etter eget ønske
4. LAMINERT DEIG
- Laminert deig 1, valgfri form og produkt:
- Det skal være 20 enheter med 2 ulike oppslag på laminert deig.
- Totalt 40 stk.
- Minst en av variantene skal inneholde fyll etter eget ønske. Velger du å ha fyll i begge variantene skal det vises to forskjellige fyllinger..
- ferdig vekt (nettovekt) 80 gram (+/- 5 gram)
- Laminert deig 2:
- 20 enheter croissant
Tidsplan
Dag 1: Først 45 min til forberedelse/oppveiing av råvarer, så en pause på 2 timer (her kan deiger/bløt/surdeiger) etter pausen blir det 1,5 time hvor resten kan gjøres klart til forberedelse av kjøkken/utstyr, og til montering av utstillingsbord. Ingen produksjon tillatt.
Dag 2: 5timer til framstilling.
Andre dag: 5 timer til framstilling/produksjon.
Uniform
Arrangør stiller med arbeidsuniform, hodeplagg og forstykker som deltaker skal bruke. Deltakere stiller i sorte arbeidsbukser og sorte arbeidssko. Arbeidstøy skal være nyvasket og strøket.
Praktiske Oppgaver
- Hver deltaker får tildelt en elev til å hjelpe seg med å rydde/vaske
- Oppveiing av råvarer blir gjort senest kvelden før konkurransen
- Under forberedelsesperioden kvelden før konkurransen kan hver utøver få hjelp av valgfri assistent.
- Dersom utøver ikke følger tidsplan for konkurransen vil det medføre poengtrekk.
- Utstyr som ikke står på utstyrslisten må utøver ta med selv.
- Bord til utstilling er tilgjengelig på konkurranseområde; utøver må selv ta med duker, fat, pynt. etc.
Regler for alle oppgavene
- Liste over råvarer som er påbudt å bruke under konkurransearena vil bli tilsendt påmeldte
deltakere senest 1 måned etter konkurransereglene er kjent.
- Råvarer, spesialprodukt og spesielle tilsetninger som ikke står på denne listen, må deltakere ta
med selv. Disse må godkjennes av hoveddommer før konkurransen.
Kommunikasjon før konkurransen
- Alle kommunikasjon og alle spørsmål må sendes skriftlig til gb@nhomd.no
- Utøvere vil motta et regelmessig informasjonsskriv frem til konkurransedato. I disse
infobrevene vil alle innsendte spørsmål bli besvart av dommerassistent.
- All kommunikasjon utenfor nevnte kanal vil ikke være godkjent.
- Direkte kommunikasjon mellom deltakere og dommer kan medføre diskvalifikasjon.
Kommunikasjon under konkurransen
- All kommunikasjon mellom deltaker og dommer skal foregå gjennom dommerassistent
- Må deltaker snakke med dommer, skal det alltid være to dommere til stede.
- Kommunikasjon utenfor disse rammene kan medføre diskvalifikasjon
Påmeldingsfrist
Send søknad om å delta med eventuelt beskrivelse og bilde av det du ønsker å konkurrere med.
Søknadene vil bli anonymisert, og en jury vil plukke ut 4 finalister for konkurransen.
Søknaden sendes til BKLF v/ Gunnar Bakke gb@nhomd.no 1. mars 2024
Bedømmingen
Det vil bli lagt vekt på utseende, konsistens, sensorikk, kreativitet og arbeidsteknikk.
Oppdatert 17.01.24
Konkurranserådet.