1. KAKE
Det skal lages 2 identiske kaker, diameter 16-20 cm.
1 stk. til utstilling og 1 stk. til smaksbedømming.
Kandidaten velger selv utforming, høyde, innhold og pynt.
Det er lov til å ha med 2 stk. ferdig kakebunn totalt, 1 pr. kake.
Kaken skal inneholde følgende ingredienser: rømme, tindved og melkesjokolade
2. KONFEKT
Det skal lages 2 typer sjokoladekonfekt, 20 stk. av hver.
2x10 stk. til utstilling og 2x10 stk. til smaksbedømming.
Konfektene skal ha dekor/pynt.
3. SHOWPIECE
Det skal lages 1 showpiece til utstilling.
Den skal lages i sjokolade, sukker eller pastillage.
5 ufargede, ferdigstøpte store deler av showpiecen kan medbringes, men må settes sammen og farges under konkurransen. Minimumsvekt pr. medbragte del er 500g.
Hver del kan kun bestå av én type sjokolade.
Alle små garnityr/dekorer i sjokolade eller sukker må gjøres under konkurransen.
Det settes et krav til minimumshøyde på den ferdige showpiecen på 120 cm.
Showpiecen skal inneholde 2 forskjellige modellerte marsipanfigurer.