Hvorfor valgte du å bli baker?
- Jeg bestemte meg allerede da jeg begynte på ungdomsskolen. Jeg har alltid likt å bake og være kreativ på kjøkkenet.
Hvordan har det vært å være lærling hos Baker Skoglund?
- Det har vært veldig fint! Jeg har og har hatt fantastisk gode kollegaer som har hjulpet meg masse underveis.
Hva syns du er viktig for at en bedrift skal være en god lærebedrift?
- Tålmodighet er viktig. De bør være snille og det må også være nok tid og vilje til å lære bort.
Hva liker du best med faget ditt og hva syns du er det kjekkeste å lage?
- Jeg elsker å være kreativ og prøve nye ting. Enten det er å eksperimentere med forskjellige slags bolledeiger, ulike fyll eller nye produkter som skal testes ut.
Hva skal du gjøre nå når du er ferdig med svenneprøven?
— Planen er å fortsett å jobbe her hos Baker Skoglund. Jeg trives veldig godt og synes det er både morsomt og spennende på jobb!
Godord fra sjefen
Fredrik Guttormsen er daglig leder i Baker Skoglund og har gode ord å si om den ferske svennen.
— Nicolai begynte her som utplassert 2 dager i uken siste året på videregående. Deretter fikk han sommerjobb, før han startet opp som lærling september 2022.
Lærebedriften er ett lite håndverksbakeri fra 1930, som i dag drives av 3. og 4. generasjon.
— Vi baker det meste på den ‘’gammeldagse’’ måten, så lærlingene vi har må raskt komme inn i faget for å henge med. Men jeg hadde ikke tvil om at Nicolai skulle klare svenneprøven!
Fredrik Guttormsen sitter selv i bakernemnden, og påpeker at det nye ordningen med 2 prøvedager er veldig positiv.
— Man får sett mye mer av kandidatene enn tidligere. Som igjen gir større grunnlag for å gi en så riktig vurdering og karakter som mulig. Og ikke minst så har lærlingene alle muligheter til å vise seg frem enda bedre enn tidligere.
Jan-Viggo Nygaard og Aage Berge var sensorer under Nicolai Hammerens svenneprøve.