— Bakerier som blir sertifisert med dette merket satser på fagutdanning og godt håndverk gjennom å være godkjent lærebedrift, har en stor andel faglært personale, opprettholder håndverkstradisjoner og bruker norske råvarer, sier Bakke.
Aanerud Bakeri utmerker seg også ved at de blekåret til Årets Bakeri 2024 i oktober.
Da pekte daglig leder Hanna Marie Halvorsen Bergan på kompetanseheving og fokus på service som viktige suksessfaktorer.
Les mer om Årets Bakeri
Hvorfor sertifiserer vi Håndverksbakerier?
Nedgangen vi har sett i fagutdanning innen restaurant- og matfag i Norge, er med på å svekke norske mattradisjoner. Ekte håndverk står for kvalitet, og derfor vil Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) med fellesmerket "Håndverksbakeri", gjøre det enklere for forbrukerne å bli oppmerksom på gode lokale håndverksbakerier som baker alt fra grunnen av.
— Vi mener det er viktig at forbrukerne blir gjort klar over forskjellene mellom et håndverksbakeri som utvikler og produserer sine egne produkter, og bakerier som steiker en vare de har fått ferdig fra utlandet, slik at forbrukeren kan ta bevisste, kunnskapsbaserte valg, forklarer Bakke.
Med dette fellesmerket "Håndverksbakeri", ønsker BKLF å vise forbrukerne de bakeriene som er med på å opprettholde en ekte håndverkstradisjon i Norge. Disse bakeriene bidrar til mer fagutdanning gjennom å være godkjent lærebedrift med lærlinger, de har en stor andel faglært personale i produksjonen og opprettholder håndverkstradisjoner og bruker norske råvarer. Som medlemmer av et fellesskap, jobber disse bedriftene for at den norske baker- og konditorbransjen kan fortsette å levere lokalt, godt, norsk kvalitetshåndverk til forbrukerne.
Vi gratulerer Aanerud Bakeri med sertifiseringen!