Det vil bli informasjonsmøte på Jåttå vgs onsdag 16. oktober klokken 16.00 med mulighet for å stille spørsmål. Her går det også an å melde seg på.
Kontakt Laila Helland, mobil 46471058. mail: laila.helland@lyse.net for mer informasjon.
Det er mulig å delta som lag med 2 deltagere på hvert lag, eller individuelt i konkurransen.
Praktisk informasjon
Dato for konkurransen: Lørdag 1.februar 2025
Sted: Jåttå videregående skole, Jåttåvågveien 3 Stavanger
Aldersgrense: Elever fra vg2 baker og konditor frem til og med fylte 22 år (født etter 31.12. 2002)
Konkurransetid:
Bakere: Lag - 5 timer, Individuelt – 5,5 time
Konditorer: Lag – 4 timer, Individuelt - 4,5 time
Utstilling: Jåttå videregående skole 16.00 – 16.30
Premieutdeling: Fortløpende etter dommervurderingen.
Tema for oppgavene er Yrke
- Arbeidsantrekk: arbeids-jakke/t-skjorte, arbeidsbukse, forstykke og hodeplagg. Medbringes selv.
- Både lag og individuelle deltagere skal levere en skriftlig oversikt som inneholder: tanke om temaet, smak
og utseende, samt en liste av produktenes innhold. Det skal leveres til dommerne før konkurransen starter.
- Oppveiing av råvarer kan gjøres på forhånd.
- Deltagerne må selv ta med håndverktøy. Husk å merke disse med navn. Liste over utstyr som er tilgjengelig i konkurranselokalene blir tilsendt etter påmelding.
- I løpet av konkurranse tiden, skal arbeidsplass ryddes og vaskes. Alt utstyr skal pakkes ned og ryddes bort fra konkurranselokalene
- Det vil være tilgjengelig oppvaskhjelp under konkurransen.
- Utstillingsbord: 80cm x 120cm med hvite duker.
Bedømming
Det vil bli gitt en helhetlig vurdering av oppgaven. Der smak, utseende, hygiene, kreativitet, svinn og utstilling vektlegges.
Premiering
Det vil bli premiering for 1-3 plass og det vil bli kåret en årets nykommer. Det vil også kåres årets beste skoleelev.
For mer informasjon, kontakt:
Laila Helland, mobil 46471058. mail: laila.helland@lyse.net
Oppgave for bakerne
Oppgave 1
Produser en valgfri type deig som skal brukes til søtbakst. Eks: hvetedeig, laminert/rullet/brioche.
Det skal være 4 ulike oppslag, 8 av hver sort.
Det skal presenteres 2 av hver sort til dommerne for smak og bedømming, 6 av hver sort skal stilles ut.
Oppgave 2
Produser en valgfri type deig.
Det skal vises oppslag av 10 brød med minimum 2 ulike oppslag.
Ett av hvert oppslag skal presenteres for dommerne for smak og bedømming, 8 stk. skal stilles ut.
Oppgave 3
Det skal produseres 18 småbrød av en valgfri type deig, eller en kan bruke samme deig som i oppgave 2.
Oppslaget er valgfritt.
Det skal presenteres 2 stk. til dommerne for smak og bedømming, 16 stk. skal stilles ut.
Oppgave 4
Minimum 2 fyll skal produseres under konkurransen. Disse skal brukes i oppgavene ovenfor.
Du velger selv hvilke oppgaver du skal bruke fyllet i.
Generelt:
Deigene skal produseres på stedet under konkurransen.
Eventuelt hev, fordeig, biga, surdeig eller poolish kan tas med for bruk i ulike deiger.
All dekor skal lages på stedet under konkurransen.
Det vil gi minustrekk for restedeig med tilsammen over 1000 gram.
Oppgave for konditorene
Oppgave 1
Det skal produseres en valgfri type festkake.
Kaken skal være mellom 16–22 cm i diameter og den skal stilles ut.
Det skal i tillegg presenteres en akkurat lik kake til dommerne, for smak og bedømming.
Kakene kan være produsert/støpt på forhånd. De skal trekkes og dekoreres likt under konkurransen.
All dekor skal lages under konkurransen.
Oppgave 2
Det skal modelleres minimum 3 enheter i forbindelse med tema.
Minimum 3 skal stilles ut, enten som dekor på kakene eller stilles ut separat.
Oppgave 3
Det skal støpes 2 ulike valgfrie praliner i konfektform og en valgfri konfekt som ikke er støpt i konfektform.
Lag minimum 12 av hver, hvor 2 av hver type presenteres til dommerne for smak og bedømming.
10 av hver sort skal stilles ut.
Alt fyll og dekor skal lages på stedet under konkurransen.