Skal dømme i Årets Konditor 2025

Publisert

Dommerne under NM i konditorkunst 2023. Fra venstre: Hege Andersen, Cathrine Nilsen (assistentdommer), Knut Harald Sørdal og Tonje Holtungen. Foto: Solveig Lygre

Cathrine Nilsen er en av tre dommere som skal kåre Årets Konditor 2025. Hun er utdannet konditor, og jobber til daglig som konditorsjef ved Britannia Hotel, hvor hun også er fagansvarlig for konditorlærlingene.

Cathrine Nilsen er konditorsjef hos Britannia Hotel i Trondheim.

I tillegg til jobben på Britannia, holder Cathrine kurs for andre kokke- og konditorlærlinger i Trøndelag og er praksislærer for vg2 baker og konditor ved Ole Vig vgs. Hun er sensor for konditor i Trøndelag fylke og sitter i styret i NKL Trøndelag.  

Cathrine var med og skrev den nye fagboka Konditorboka for videregående skole og lager opplæringsvideoer for Nasjonal digital læringsarena (NDLA).

Cathrine er tidligere utøver på det norske baker- og konditorlandslaget, og har selv konkurrert om å bli Årets Konditor. I 2023 var hun assistentdommer da Henrik Falkensten ble kåret til Årets Konditor. Han var nyutdannet konditor da, og hadde gått i lære hos Cathrine på Britannia. I neste års konkurranse sitter Cathrine i dommerpanelet som skal kåre Norges beste konditor.

Hvorfor vil du være dommer i NM i konditorkunst 2025?

- Jeg vil være dommer fordi jeg brenner for dette faget. Jeg har jobbet med faget i 30 år, og er svært opptatt av både å ta vare på de gamle tradisjonene og å være med på den rivende utviklingen i dette fantastiske faget. Jeg står selv i full produksjon og vet litt om hva som skal til for å både stå i full jobb og samtidig øve til en krevende konkurranse.

Konkurranseerfaring:

2. plass NM årets konditor (2014)

1. plass Årets kake (2013)

2. plass DM desserttallerken (1999)

3. plass ung konditor i Nordisk (1998)

Hvorfor syns du det er viktig med konkurranser?

- Konkurranser er med på å synliggjøre faget, skape blest om faget og synliggjøre det, noe som igjen fører til økt rekruttering. Og ikke minst så er det å delta i konkurranse en fantastisk mulighet til å lære mer om seg selv; ikke bare faglig, men også som menneske, hvordan en takler stress for eksempel.

Hvorfor vil du oppfordre folk til å melde seg på NM i konditorkunst?

- Det er en god arena for å møte masse nye folk, stifte bekjentskaper og knytte nettverk. Uansett plassering (jeg har selv maaange fjerdeplasser) vil man aldri angre på at man deltok i en konkurranse!

Hvilke forventninger har du til NM i konditorkunst 2025?

- Jeg gleder meg masse til Årets konditor 2025! Først og fremst gleder jeg meg til å møte de flotte utøverne, se hva de skal lage og følge de på reisen. Og så gleder jeg meg veldig til å se marsipanmodellering i en konkurranse igjen. Det er det jeg synes er det ypperste innen konditorfaget!

Cathrine Nilsen gleder seg til å se marsipanmodellering i en konkurranse igjen. Her holder hun kurs i fagfornyelsen for lærere på baker og konditorlinjen. Foto: Solveig Lygre