Skal være bindeledd mellom deltagere og dommere

Publisert

Tidligere Norgesmester og dommer i Årets Konditor, Tonje Holtungen, er assistentdommer i NM i Konditorkunst 2025. Hun blir da bindeleddet mellom deltagerne og dommerne, og får en viktig jobb som kontaktperson for deltagerne i konkurransen.

Tonje er utdannet kokk og konditor, og har erfaring fra restauranter som Le Canard, Feinschmecker og Solsiden i Oslo. Hun jobber til daglig som konditor på Sjokolade Salongen i Vestfossen, der hun også er medeier. 

Som tidligere utøver på det norske Baker- og Konditorlandslaget, har Tonje deltatt i både nasjonale og internasjonale konkurranser. Hun var også dommer forrige gang NM Årets Konditor ble avholdt (2023). Denne gang er Tonje assistentdommer, og skal være bindeleddet mellom dommerne og deltagerne når NM i Konditorkunst avholdes på Umami-messen i mars neste år. 

Konkurranseerfaring

3. plass Nordic Pastry Cup (2018)

Kategoripris Nordic Pastry Cup (2018)

3. plass Nordic Pastry Cup (2017)

Kategoripris Nordic Pastry Cup (2017)

1. plass Årets konditor (2017) 

Hvorfor ville du være assistentdommer i Årets Konditor 2025?

- Med et styrket dommerteam bestående av meget dyktige fagfolk til å bedømme kandidatene, blir det veldig artig å være bindeleddet mellom deltagerne og dommerne denne gangen. Jeg kommer enda tettere inn på prosessen, og kan bistå og veilede kandidatene i løpet av dagen. Og så er det urolig artig å få være med og se og smake på hva disse flinke konditoriene lager; det inspirerer! 

Hvorfor syns du det er viktig med konkurranser?

- Konkurranser dytter deg ut av komfortsonen, det er helt sikkert! Du lærer så mye om deg selv. Og så er det utrolig givende å være med i konkurranser. Ikke bare selve konkurransen, men hele veien dit! Alt man lærer, og det at man pusher seg selv faglig. Hard jobbing betaler seg! Konkurranser er også viktig fordi det er med på å skape blest om faget vårt, noe som kan gi økt rekruttering. 

Hvorfor oppfordrer du folk til å melde seg på NM i Konditorkunst?

- Jeg hadde selv stort utbytte av å være med i 2017, og det var veldig stas å vinne. Spesielt faglig vokste jeg mye på å trene og delta i konkurransen, men også det sosiale og det faglige miljøet man treffer har vært fint å ha med seg i etterkant.

Årets konditor 2023 holdt et svært høyt nivå, og ifølge hoveddommer Knut Harald Sørdal var nivået mange hakk høyere enn noen gang tidligere. Kan du si litt om dine forventninger til Årets konditor 2025?

-Det blir stas med nok ett NM. Det var så gøy sist med så høyt nivå, så jeg gleder meg til å se hva årets deltakere leverer. Jeg håper det kommer mange tilskuere og skuelystne innom arenaen på Lillestrøm i løpet av dagen.