God deltagelse i Midt-norsk mesterskap

Publisert

Det var mange deltagere og god innsats i Midt-norsk mesterskap som ble arrangert for første gang i helgen som var.

I helgen ble det for første gang arrangert midtnorsk mesterskap for unge bakere og konditorer. Mesterskapet ble holdt på Ole Vig videregående skole i Stjørdal.

Vinnerne av konditorkonkurransen. Fra venstre: Hanne Stenhjem, Clarion Brattøra Trondheim (3. plass), Maria Kvarme, Sandsli videregående skole og Ylva Hidle Gravdal, Hotell Norge Bergen (2. plass) og Line Lysevold og Margrethe Vårvik, Britannia Hotel (1. plass).

Hele tolv lag stilte i konkurransen, som hadde ski-VM som tema. Deltagerne kom både fra Førde, Bergen, Trondheim, Lom og Havila Kystruten.

Det var konditorlærlingene Line Lysevold og Margrethe Vårvik fra Britannia Hotel som vant konditorkonkurransen, etterfulgt av Bergenslaget Maria Kvarme (elev på Sandsli vgs) og Ylva Hidle Gravdal (lærling) Scandic Hotell Norge på andre plass og på tredje plass kom Hanne Stenhjem som er lærling på Clarion Brattøra i Trondheim. I bakefaget var det lærling Thea Kristine Toresen Lund fra Bakeriet i Lom som gikk av med seieren, etterfulgt av Maria Almås (lærling) og Grethe Mari Rødskjø Tingstad fra Brød og Sånt i Hommelvik på andre plass og Olve Rogdaberg (lærling) Britannia Hotel på tredje plass.

Mesterskapet ble arrangert av svenneklubben Norske Konditor- og Bakersvenner (NKB), og dommerne var Hege Andersen og Gunvor Fiskå på konditor og Øyvind Skogsholm Hansen og Andre Løvaas på baker.

Vinnerne av bakerkonkuransen. Fra venstre: Olve Rogdaberg, Britannia hotell (3. plass), Thea Lund, Lom Bakeri (1. plass) og Grethe Mari Rødsjkø Tingstad og Maria Almås fra Brød&Sånt (2. plass).

- Det var kjempemorsomt å få lov å være med som dommer i dette mesterskapet. Det var med så mange flinke lærlinger som er helt i startgropa ut i en profesjonell verden. Det er moro å se lærlinger som har lyst å prestere og som er engasjert i fagene sine. Jeg er overbevist om at det er nyttig å ha slike konkurranser på dette nivået. Det lærer deltagerne mestring og det er et fint springbrett inn i fagene, sier dommer André Løvaas, og legger til at det var et kjempefint arrangement og at arrangementskomiteen, med Einar Martin Kålen i spissen, har gjort en glimrende jobb.

Det var et bra nivå i mesterskapet. Vi kunne se at alle hadde jobbet mye med produktene, og spesielt imponerte var vi over glazing av kakene. Den største nivåforskjellen var på marsipanfigurene. Konkurranse på dette nivået er viktig av mange grunner. Det er god trening til svenneprøven. Du får utfordrer deg selv, du lærer å jobbe effektivt og å levere på tid, og ikke minst så blir du kjent med nye mennesker; du skaper relasjoner og bygger nettverk, sier dommer Hege Andersen, og tilfører at bare ved å stille opp i en konkurranse har du allerede vunnet.

Minimesse

Parallelt med konkurransen foregikk en leverandørmesse for bransjen. Blant utstillerne kunne vi finne Idun, Pals, Norgesmøllene, Runex, Condifa og À la Carte. De stilte også med premie til deltagerne.

Leder i svenneklubben, Einar Martin Kålen er veldig fornøyd med arrangementet, og satser på at de skal få til flere midtnorske mesterskap i fremtiden.

Det var gledelig at så mange stilte opp første gang vi arrangerte dette. Til tross for litt frafall på grunn av sykdom, var det tolv lag som deltok i konkurransen, og det er vi fornøyd med. Vi er veldig takknemlige for den støtten vi har fått fra sponsorene våre, Opplæringskontoret for mat og servicefag Trøndelag, Opplæringskontor for hotell og restaurantfag Trøndelag, Wilfa Norge, NKL Trondheim og Trondheim baker- og konditorlaug. Uten dem hadde ikke dette gått.

Alle bilder er tatt av elever ved medielinjen ved Ole Vig vgs.