Endelig program
09.00:
Velkommen v/ Trude H Nordli, Sjømat Norge
09.05:
Hvordan markedsføring av F&G sikrer engasjement, stolthet og økt konsum v/ Ingrid Sanfelt Hansen, Coop
Ingrid er entusiastisk og engasjert leder for marked i lavpriskjeden Extra. Hun skal fortelle om "Alltid 8", et konsept skapt for å senke priser og dermed også barrieren mange har for å få i seg de 500-800 gram frukt og grønt myndighetene anbefaler.
Hvordan nudger REMA 1000 kunder til å spise i tråd med kostholdsrådene? v/ Ingvill Måkestad Bovim, Rema 1000
Ingvill er leder for helse og ernæring i Rema 1000. Hun er utdannet klinisk ernæringsfysiolog og tidligere toppidrettsutøver
10 år med sunnhet og folkehelse - Vår erfaring med #MerAv v/ Aina Marie Lien, Norgesgruppen
Aina Marie er fagsjef for sunnhet og ernæring i NorgesGruppen. Hun er utdannet klinisk ernæringsfysiolog ved Universitetet i Oslo og har en MBA i merkevareledelse fra NHH. Hun har arbeidet med fagområdet ernæring og helse i matvarebransjen siden 1997, blant annet i Orkla og siden i NorgesGruppen.
09.45:
Det enkleste er pistol: Hva skal til for at folk skal spise MerAv grovtgrøntogblått? v/ Runar Døving
Runar er professor i sosialantropologi på Høyskolen Kristiania, Insitutt for markedsføring. Han har forsket på Syden, fritid, forbruk, smugling, kjønn, mat, spisevaner, makt, uformell økonomi, slektskap, hypergami, testamentariske gaver og arv. Han har vært spaltist i Dagens Næringsliv, Klassekampen og Morgenbladet, og skriver nå i Nationen.
10.00:
Har prisen skapt varig endring i kostvaner i kantina? v/ Hege Sørlie, ISS
10.10:
Nye kostråd, hva nå? Helsedirektoratets arbeid med oppfølging og implementering av de nye kostrådene v/ Ole Berg, Helsedirektoratet
Ole er spesialrådgiver i Helsedirektoratet og var prosjektleder for revisjonen av de nye kostrådene. Han jobber med kosthold og ernæring i Helsedirektoratet og har bakgrunn som klinisk ernæringsfysiolog og økonom.
10.30: Priser og utmerkelser
Innledning v/ Iselin Bogstrand Sagen
Iselin Bogstrand Sagen er ernæringsrådgiver og prosjektleder for NM Sunn mat i kantina og NM i frukt og grønt energistasjon. Dette er viktige konkurranser for å gi en ekstra driv for både kantinemarkedet og energistasjonsmarkedet til å både promotere og tilby mer av det vi bør spise mer av. Begge konkurransene kan bidra til at flere tar valg i tråd med Helsedirektoratets kostråd både når de spiser i kantinen og når de er på farten.
Prisutdeling
Sunnere produkt – deles ut av Jan Christian Vestre, Helseminister (HOD)
Sunnere markedsføring – deles ut av Jan Christian Vestre, Helseminister (HOD)
NM- Sunn mat i kantina – deles ut av Iselin Bogstrand Sagen, Opplysningskontoret for frukt og grønt
NM i frukt og grønt energistasjon – deles ut av Anne Cecilie Kaltenborn, Administrerende direktør i NHO Service og Handel