Nytt Håndverksbakeri sertifisert

Publisert

Brygge Bakeren er nylig sertifisert som Håndverksbakeri og er dermed tildelt bransjeforeningens eget håndverksbakeri-merke. — Brygge Bakeren har i over 20 år lagt stor vekt på faglig dyktighet for å produsere kvalitetsprodukter til sine kunder, og er en glimrende ambassadør for bransjen og håndverket, sier direktør i BKLF, Gunnar Bakke.


— Bakerier som blir sertifisert med dette merket satser på fagutdanning og godt håndverk gjennom å være godkjent lærebedrift, har en stor andel faglært personale, opprettholder håndverkstradisjoner og bruker norske råvarer. Som medlemmer av et fellesskap i bransjeforeningen, bidrar disse bedriftene også til at den norske baker- og konditorbransjen kan fortsette å levere lokalt, godt, norsk kvalitetshåndverk til forbrukerne. Brygge Bakeren er en glimrende ambassadør for bransjen og håndverket, forteller Gunnar Bakke.

Vil styrke norske mattradisjoner og løfte frem ekte håndverk 

Nedgangen vi har sett i fagutdanning innen restaurant- og matfag i Norge, er med på å svekke norske mattradisjoner. Ekte håndverk står for kvalitet, og derfor vil Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) med fellesmerket "Håndverksbakeri", gjøre det enklere for forbrukerne å bli oppmerksom på gode lokale håndverksbakerier som baker alt fra grunnen av.

— Vi mener det er viktig at forbrukerne blir gjort klar over forskjellene mellom et håndverksbakeri som utvikler og produserer sine egne produkter, og bakerier som steiker en vare de har fått ferdig fra utlandet, slik at forbrukeren kan ta bevisste, kunnskapsbaserte valg, forklarer Bakke.

Med dette fellesmerket "Håndverksbakeri", ønsker BKLF å vise forbrukerne de bakeriene som er med på å opprettholde en ekte håndverkstradisjon i Norge. Disse bakeriene bidrar til mer fagutdanning gjennom å være godkjent lærebedrift med lærlinger, de har en stor andel faglært personale i produksjonen og opprettholder håndverkstradisjoner og bruker norske råvarer. Som medlemmer av et fellesskap, jobber disse bedriftene for at den norske baker- og konditorbransjen kan fortsette å levere lokalt, godt, norsk kvalitetshåndverk til forbrukerne.  

Vi gratulerer Brygge Bakeren med sertifiseringen!