
Baker- og Konditorlandslaget
Det norske baker- og Konditorlandslaget representerer bransjens beste bakere og konditorer som konkurrerer i internasjonale konkurranser. Alle landslagsutøverne står til daglig i jobber som krever full innsats. Likevel trener de flere timer i uken for å bli enda bedre på det de allerede er veldig gode på. De møtes regelmessig på Sørumsand Videregående skole hvor de deler kompetanse innen konkurranseaktiviteter, komposisjoner, smaker og fingerferdigheter.
Landslagets administrasjon

- Kjetil Dale Aas
Hovedtrener
Født: 1974
Bosted: Bergen
Deltaker på landslaget siden: 2018
Utdanning: baker- og konditormester, diplombaker, bachelor økonomi
Nåværende arbeidsgiver: Mesterbakeren AS

- Remy Daniel Jean Corbet
Trener Bakerlandslaget
Født: 1972
Bosted: Eidsvoll
Trener på landslaget: 2019-2022, 2025-
Utdanning: Svennebrev baker fra Frankrike
Nåværende arbeidsgiver: Mesterbakeren

- Xiao Juan Peng
Trener Konditorlandslaget
Født: 1998
Bosted: Bærums Verk
Deltaker på landslaget siden: 2020
Utdanning: Svennebrev konditor og baker
Nåværende arbeidsgiver: Baker Hansen AS
Bakerlandslagets utøvere

- Philip Therkildsen
Født: 2003
Bosted: København
Deltaker på landslaget siden: 2024
Utdanning: baker
Nåværende arbeidsgiver: Andersen Bakery
Konkurranseerfaring:
Rogalandsmesterskapet 2022, 1. plass,
Rogalandsmesterskapet 2023, 1. plass
NM årets baker 2024, 1. plass
Nordic bakery cup, 3.plass og pris beste søtbakst

- Ingrid Knutsen
Født: 1995
Bosted: Oslo
Deltager på landslaget siden: 2024
Utdanning: svennebrev baker
Nåværende arbeidsgiver: W.B Samson
Konkurranseerfaring:
Nordisk 2024, vinner kategoripris brød
Cup for lærlinger Oslo / Akershus 2014, 1. plass

- Sigrid Bjørk Nather-Aafarli
Født: 2004
Bosted: Bergen
Deltager på landslaget siden: 2025
Utdanning: baker
Nåværende arbeidsgiver: Kanelsnsurren
Konkurranseerfaring:
Fylkesmesterskap i Trøndelag 2022, 1. plass
Skole-NM 2022, 3. plass
Rogalandsmesterskapet 2023, 3. plass

- Umid Fotikh
Født: 1980
Bosted: Stavanger
Deltager på landslaget siden: 2025
Utdanning: svennebrev baker
Nåværende arbeidsgiver: Brustadbakeren AS

- Aleksandr Støpin
Født: 1980
Bosted: Asker
Deltager på landslaget siden: 2025
Utdanning: Higher Education Diploma Food Preparation Technology
Nåværende arbeidsgiver: Asker Produkt
Konditorlandslagets utøvere

- Lene Torsvik Solem
Født: 1991
Bosted: Øygarden, Bergen
Deltager på landslaget siden: 2025
Utdanning: svennebrev konditor, diploma in professional patisserie
Nåværende arbeidsgiver: Hotel Opus

- Viktoria Støtvig Dobbinga
Født: 1993
Bosted: Bodø
Deltager på landslaget siden: 2025
Utdanning: Fagbrev industriell matproduksjon, svennebrev konditor, Swiss grand diploma i konditor og sjokoladekunst.
Nåværende arbeidsgiver: Craig Alibone Pâtisserie & Champagneria
Konkurranseerfaring: Pastry and chocolate master challenge at Culinary Arts Academy, 2. plass

- Victoria Gravdal
Født: 2001
Bosted: Bryne
Deltager på landslaget siden: 2023
Utdanning: svennebrev konditor
Nåværende arbeidsgiver: Sola Strand Hotel AS
Konkurranseerfaring:
Rogalandsmesterskapet 2019, 4. plass
Rogalandsmesterskapet 2020, 1. plass
iba UIBC-Cup 2023, 2. plass