Andreas Kvarme er utøver på bakerlandslaget 2022. Til daglig jobber han hos Ille brød.

Andreas Kvarme

Født: 1998

Bosted: Oslo

Deltaker på landslaget siden: 2022

Utdanning/svennebrev: Baker

Nåværende arbeidsgiver: Ille brød

Hvorfor valgte du å bli baker?

- Jeg valgte å bli baker fordi jeg har vokst opp i et bakeri. Jeg er 5. generasjons baker, og det er en stor del av min identitet. Jeg har også en stor matinteresse og får brukt den som baker.

Hvordan har yrket ditt levd opp til dine forventninger?

- Yrket mitt har levd opp til forventningene mine gjennom å få være tett på produksjonen og å få mulighet til å lage gode produkter av høy kvalitet. Det er både positive og negative sider med bakeryrket, men jeg mener det lever opp til det jeg har forventet.

Hvilken faglig prestasjon er du mest stolt av?

- Det tror jeg må være svenneprøven.

Hvilken fagperson i baker- og konditorverden ser du opp til?

- Jeg har veldig sans for Dominique Ansel i New york som baker, eller Cedric Grolet i Paris.

Hvorfor ville du bli med på Landslaget?

- Jeg vil veldig gjerne være en del av landslaget fordi jeg elsker å prestere på et høyt nivå. Samtidig er man med i en sammensveiset gruppe som også er et godt fagmiljø.

Hva liker du best med å være medlem av landslaget?

- Det må være å kunne trene på spesifikke oppgaver sammen med andre engasjerte bakere.

Hvordan vil du beskrive "kulturen" på landslaget?

- Jeg vil beskrive kulturen som utviklende, støttende og kreativ.

Hva er ditt ultimate karrieremål på landslaget?

- Det vil nok være å ta gull i en konkurranse.

Hvor hadde du ditt siste bakericafe/konditoribesøk?

- Hos Mendels i Oslo.