Kevin Macleod er utøver på bakerlandslaget 2022. Til daglig jobber han hos The ODD bakery, der han også er medeier.

Kevin Macleod

Født: 1994

Bosted: Søgne, Kristiansand

Deltaker på landslaget siden: 2022

Utdanning/svennebrev: Baker.

Nåværende arbeidsgiver: Medeier i The ODD bakery.

Hvorfor valgte du å bli baker? Litt tilfeldig, men visste jeg ville jobbe med hendene, og har alltid likt å lage mat og gode smaker.

Hvordan har yrket ditt levd opp til dine forventninger?

- Det tok litt tid å bli varm i trøya i faget, har vært litt rundt i restaurantbransjen og kikket litt og prøvd meg. Men bake-erfaringsmessig så syntes jeg det å forstå noe på et litt mer teknisk nivå og det å mestre det i praksis er veldig givende og gøy.

Hvilken faglig prestasjon er du mest stolt av?

- Jeg vil jo si at det å være med å starte opp eget bakeri, og selvfølgelig å bli med som en del av landslaget og være med å representere Norge i baking, er veldig kult.

Hvilken fagperson i baker- og konditorverden ser du opp til?

- Min gode kollega og medeier Ørjan Toreid Eriksen har fungert som en mentor og coach for meg i mange år, og han har en innstilling til faget som er utrolig inspirerende.

Hvorfor ville du bli med på Landslaget?

For å utvikle og utfordre meg selv på nye måter og komme litt utenfor komfortsonen. Og for å komme i kontakt med andre likesinnede.

Hva liker du best med å være medlem av landslaget?

- Foreløpig har jeg ikke nok tid i trøya til å gi noe utfyllende svar, men synes vi er en god gjeng så langt og tror vi kommer til å bli et sammensveiset team som har bra potensiale.

Hvordan vil du beskrive "kulturen" på landslaget?

- Svarer som tidligere at det virker som en kul gjeng som har mye å tilby.

Hva er ditt ultimate karrieremål på landslaget?

- Å utvikle meg selv til et nivå hvor jeg selv føler meg trygg på konkurranse og kan være med å tilføye noe til laget.

Hvor hadde du ditt siste bakericafe/konditoribesøk?

- Det var på kveitemjøl på Aker brygge. Kule produkter og hyggelige folk.