Stian Damstuen
Født: 1995
Bosted: oslo
Deltaker på landslaget siden: 2020
Utdanning/svennebrev: Fagbrev Kokk og svennebrev konditor
Nåværende arbeidsgiver: Tid bakeri
Hvorfor valgte du å bli konditor?
- Jeg startet som kokk, og synes det å jobbe med sjokolade og desserter var veldig spennende. Jeg ønsket derfor å finne ut mer, så jeg valgte å gå i lære for å ta konditorsvennebrevet.
Hvordan har yrket ditt levd opp til dine forventninger?
- Det ar vært over all forventning, egentlig. Det er så mange rare og hyggelige kollegaer i bransjen som alltid er villige til å lære bort til den som er klar til å ta imot. Det er sjeldent dager som er helt like og hver dag krever presisjon og stolthet.
Hvilken faglig prestasjon er du mest stolt av?
- Jeg er generelt stolt av faget mitt, og all gleden jeg kan gi med å lage god mat til folk.
Hvorfor ville du bli med på Landslaget?
- For å kunne være med folk som brenner for faget, som har lyst til å videreføre og utvikle. Jeg vil også være med for selv å kunne bli flinkere å prestere bedre og for å kunne bli med i konkurranser. Rett og slett for å utvikle meg selv.
Hva liker du best med å være medlem av landslaget?
Felleskapet i gruppa og støtten som blir gitt. All kunnskapen som surrer rundt!
Hvordan vil du beskrive "kulturen" på landslaget?
En sterk felles interesse om sammen å nå vårt felles mål.
Hva er ditt ultimate karrieremål på landslaget?
Å vinne Coupe du Monde eller Iba.
Hvor hadde du ditt siste bakericafe/konditoribesøk?
Mendels.
Hvilken fagperson i baker- og konditorverden ser du opp til?
Sverre Sætre.