Xiao Juan Peng
Xiao Juan Peng er utøver på konditorlandslaget 2022. Hun jobber til daglig hos Naustdal Dampbakeri AS.
Xiao Juan Peng er utøver på konditorlandslaget 2022. Hun jobber til daglig hos Naustdal Dampbakeri AS.
Født: 1998
Bosted: Førde
Deltaker på landslaget siden: 2020
Utdannelse: Svennebrev konditor og baker
Nåværende arbeidsgiver: Naustdal Dampbakeri AS
– Hvorfor valgte du å bli konditor?
– Jeg har alltid hatt sansen for å jobbe med hendene og være kreaktiv. Så konditor falt ganske naturlig for min del.
– Hvorfor ville du bli med på Landslaget?
– Jeg valgte å bli med på landslaget fordi at jeg har sett det de har jobbet med tidligere og det er mye bra. Det å kunne være med på konkurranser og utfordre seg selv er jo bare kjekt og spennende.
– Hvem innen baker og konditorverden ser du opp til?
– Jeg ser opp til flere konditorer og bakere, men to stykker som imponerer meg stadig er Amaury Guichon og Dominique Ansel. Det er mange konditorier og bakerier ute i verden som inspirerer meg til å forsette med det jeg driver med i dag.
– Hvor hadde du ditt siste konditoribesøk?
Mitt siste konditoribesøk var i Amsterdam på Petit Gateu. Der serverte de mange ulike små terter med forskjellige smak.
– Hvordan vil du beskrive «kulturen» på landslaget?
– Alle på landslaget er veldig opptatt av å lære. Sånn at det er fint at vi kan dele våre erfaringer med kvarandre og utvikle seg vidare.
– Har yrket ditt levd opp til dine forventninger?
– Ja. Jeg har vært veldig heldig med min lærebedrift at eg fikk den opplæringen jeg trengte. Jeg trives veldig med yrket mitt i dag og ser ikke for meg at jeg kan jobbe med noe annet enn baker eller konditor.
– Hvilken fagområde/spesialitet vil du bli bedre/best på?
– Sjokolade er noe jeg vil bli bedre på. Jeg har ikke jobbet noe særlig med sukker så det håper jeg at jeg får sjansen til å gjøre i framtiden. Det er mye jeg har lyst til å bli bedre på som mousse, dessert og is også.
– Hva liker du best med å blitt medlem av landslaget?
– Det at vi alle har en felles interesse til å lære noe nytt og prøve noe nytt. Vi deler kunnskap og erfaringer med hverandre. Det er kjekt å være med på et landslag der alle vil gjøre sitt beste.
– Hvilken faglig presetasjon er du mest stolt av?
– Det må vere svenneprøven min til konditor. Jeg er selvsagt stolt over innsatsen for NM Ung Konditor i 2017, men det er litt små ting som jeg kunne ha gjort bedre.
– Hva er ditt ultimate karrieremål på landslaget?
– Jeg håper at vi på konditorlandslaget greier å komme oss på topp 3 i VM en gang. Det hadde vært utrolig kjekt å være en del av.