BK-opplæring

Baker & Konditor Opplæring (BKO) er et samarbeidsorgan som koordinerer og tilrettelegger for lærebedriftens opplærings- og informasjonsarbeid.

Om oss

Baker & Konditor Opplæring tilbyr kurs og faglig kompetanse innen baker- og konditorfaget til elever, yrkesfaglærere i skoleverket, faglige ledere, lærebedrifter og utdannede svenner som ønsker faglig fornying.

Det kan søkes om stipend for å ta en internasjonal etterutdanning. Stipendet kan tildeles personlige medlemmer eller svenner i en medlemsbedrift. Vi har samarbeidsavtaler med en rekke europeiske baker- og konditorskoler som tilbyr flotte faglige utdanningstilbud på et høyt nivå.

Samarbeidsavtale med BKO gir din lærebedrift:

  • Hjelp til rekruttering og oppfølging av lærlinger
  • Tilgang til Fagbrev.io - et system for administrasjon, opplæring og oppfølging av lærlinger
  • Kurs og hospitering for lærlinger
  • Bistand til koordinering av elever i prosjekt til fordypning
  • Kvalitetssikring, råd og veiledning
  • Samarbeid med yrkesfaglige videregående skoler
  • Opplæring i bedrift og støtte underveis i læretiden til faglig leder og daglig leder.

Våre opplæringstjenester

Baker & Konditor Opplæring tilbyr ulike kompetansetiltak og kurs for å styrke utdanningen i baker- og konditorfaget. Hos oss kan du få hjelp til å utvikle deg med spesialkurs for lærlinger eller faglig påfyll for svenner og yrkesfaglærere. Kontakt oss for en gjennomgang av behov.

Vi er samlokalisert på Sørumsand Videregående skole som utdanner fagfolk til bransjen på VG1 restaurant og matfag og VG2 baker og konditor. Skolen har et stort og moderne og velutstyret bakeri og konditori samt kjøkkenavdeling med egen restaurant

Vi jobber tett med det norske Baker- og Konditorlandslaget som konkurrerer internasjonalt. På landslaget finner du bransjen beste bakere og konditorer. De har sine treningssamlinger på Sørumsand, hvor de møtes regelmessig for å lære av hverandre og perfeksjonere sine ferdigheter til konkurranser. De bidrar gjerne med sin kompetanse på konkurranseforberedelser, komposisjoner, smaker og fingerferdigheter.

 

Lars Lindland
Baker- Og Konditorlandslaget 2023