Vårt samfunnsoppdrag
Styrke rekrutteringen til bransjen ved å inspirere og veilede til satsing på fagkunnskap og kompetanse, som igjen bidrar til at det skapes og utvikles bærekraftig lønnsomhet i hele bransjen.
Som medlem i bransjeforeningen BKLF blir du med i en demokratisk organisasjon som bygger på et bredt fellesskap og som ivaretar baker- og konditorbransjens betingelser og fremtid. Du får også tilgang til flere økonomiske og faglige fordeler. BKLF tilbyr medlemskap både for bedrifter og enkeltpersoner.
Styrke rekrutteringen til bransjen ved å inspirere og veilede til satsing på fagkunnskap og kompetanse, som igjen bidrar til at det skapes og utvikles bærekraftig lønnsomhet i hele bransjen.
• Etablering av eget opplæringskontor for bransjen.
• Etablering av eget utdanningsløp på Vg2 baker og konditor.
• Nye lærebøker som bygger på den nye læreplanen for baker- og konditorfaget og lærebok om trygg mat, bransje og arbeidsliv.
• Etablering av fagskoletilbud for baker- og konditorsvenner.
• Utarbeidet nasjonal bransjestandard for IK-mat for baker- og konditorbransjen, anerkjent av Mattilsynet
• Initiert egne nettverk for baker- og konditorsvenner, medlemmer i svennenemder og yrkesfaglærere.
• Videreutvikling av Brødskala`n som BKLF er merkeeier av.
• Tilrettelegging av nasjonale konkurranser (NM) for baker- og konditorfaget
• Drift av Baker- og Konditorlandslaget som har tatt flere internasjonale medaljer i VM de siste årene.
• Etablering av merkeordningen sertifiseringsordning med eget bedriftsmerke for håndverksbakeri som fremhever fagkunnskap, håndverk og bruk av norske råvarer.
• Etablering og organisering av kåringen «Årets Bakeri».
• Etablering av en årlig Baker- og konditorkonferanse.
• Frontet næringspolitiske utfordringer for norsk Baker- og Konditor- bransje ovenfor politikere og myndigheter.
• Etablering av bransjens nøytrale kompetansesenter som tilbyr en rekke kompetansetilbud til bransjen.
• Utarbeiding av rapporter og undersøkelser om norsk baker- og konditorbransje.
• Skaffet midler fra Innovasjon Norge til ulike utviklingsprosjekter for bedriftsmedlemmer
Øystein Hoff begynte å jobbe i bakeri da han var ti år. Etter mange år i bransjen, kjøpte han Thomsen Bakeri i Åsane, og døpte det om til Bakst&Brygghuset. Å gå tilbake til håndverket syns han var utrolig kjekt.
Per Arvid Aartun var ansatt som baker i det lokale bakeriet Mesterbakeren i Stavanger, før han etablerte et ekte håndverksbakeri i lokalene til sin tidligere arbeidsgiver.
På forsommeren i fjor, flyttet Roxman Bakeri og Konditori fra Sirevåg sentrum til det nybygde bakeriet langs Nordsjøveien. Selv om avstanden kun er på ca. 600 meter, resulterte flyttingen i tidenes omsetning for det 67 år gamle familiebakeriet.
Medlemsbedrifter i BKLF får tilgang til Visma innkjøpssamarbeid. Her får dere tilgang til over 50 rammeavtaler med gode innkjøpsbetingelser.
Avtalene gjelder for ikke-strategiske innkjøp: en kan kutte kostnader på alt fra kassesystemer, strøm, forsikringer, rekvisita, telefoni og reisekostnader.
Det ligger et bredt spekter av avtaler i portalen.
Vi har et eget team hos Visma, som tar seg av eventuelle spørsmål som dere måtte ha vedrørende avtalene.
Les mer om fordelsprogrammet her.
Ny bruker? Registrer deg her Har du brukerkonto? Logg inn her