-
Cerealfagdagen 2024
På Cerealfagdagen den 13. mars, vil vi gi deg et overblikk over hvordan en verden i endring påvirker matvaresituasjonen og matnæringene både globalt og i Norge. Vi tar også et dypdykk i dagens mattrender, og hva disse kan bety for korn- og bakerbransjen.
-
Spesialisering baker- og konditorfaget – nå kan du søke opptak i Samordna Opptak
Landets første høyere yrkesfaglige utdanning for bakere og konditorer er nå åpent for opptak. Spesialisering baker- og konditorfaget er utviklet av bransjen selv, og er et skreddersydd fagskolestudium for deg som er baker- eller konditorsvenn.
-
Brødskala'n vant Intensjonsavtalens utmerkelse for sunnere markedsføring
Intensjonsavtalens utmerkelser ble delt ut av statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Ole Henrik Krat Bjørkholt, på seminaret "Spisevaner endres raskt i krisetider - mulighetsrom for det vi skal spise #MerAv" på Umami Arena torsdag 16. februar.
-
Fruktbart nettverksmøte på Sørumsand «Norske åkrer og norske bakere»
Forrige uke arrangerte Baker- og Konditorakademiet (BKA) et møte for bakere, bygdemøller og kornbønder, med det formål å etablere et nettverkssamarbeid mellom aktørene i verdikjeden. Møtet ble holdt på Sørumsand vgs, og deltagerne fikk i tillegg til å diskutere muligheter, være med inn i bakeriet og smake på resultatet av testbakingen BKA har drevet det siste året.
-
Nå kan du søke stipend hos Baker- og Konditorbransjens Landsforening
Baker- og Konditorbransjens Landsforening har opprettet et stipendfond der svenner som ønsker spesialisering eller etterutdanning kan søke om inntil 15.000 kroner i støtte til dette.
-
Enighet om fremtidens opplæringskontor
Arbeiderpartiet og Senterpartiet slår fast at opplæringskontorene fortsatt kan være part i lærekontrakt selv om de skal reguleres som et samarbeidsorgan. Direktør i BKLF, Gunnar Bakke er glad for at regjeringspartiene har tatt hensyn til innspill.
-
Lærling lanserte vegansk bringebær-croissant
I dag ligger et nytt, fargerikt og delikat produkt og stråler imot stamkundene i det de kommer inn døren til Håndverksbakeriet i Vestby. Den kreative lærlingen, Brage Sundal Widerøe, har nemlig utviklet en vegansk bringebær-croissant.
-
Klart for Nordic Bakery Cup 2023
I september er det klart for Nordic Bakery Cup 2023 i Weinheim, Tyskland. Det norske laget er tittelforsvarer, og det er en oppgave de tar seriøst.
-
Historien om landslaget
– Drømmen vår var å kunne vifte med store pokaler og bli veldig synlige, forteller Anders Vangen, som var leder i BKLF da landslaget startet opp i 2003. De lyktes i å profilere bransjen disse første årene – mens pokalene har kommet i senere år.
-
Gratis kompetanseheving for fagarbeidere i matindustrien
Norsk matindustri er inne i et teknologiskifte hvor ny teknologi stadig blir mer tilgjengelig. Industrioperatørens rolle blir mer kompetansekrevende, og krever nye måter å tenke produksjon på. Bransjeprogrammet for mat- og drikkevareindustrien tilbyr nå emnet “Digital kommunikasjon” helt kostnadsfritt.