-
Møt Marthe Kilen
For konditor og landslagsutøver Marthe Kilen var karrierevalget enkelt. Helt fra hun var liten har hun visst at hun ville jobbe med mat.
-
Finn skole
Både baker- og konditoryrket krever fire års videregående utdanning. Først tar du VG1 Restaurant- og matfag, og så VG2 Matfag (baker eller konditor). Opptakskravet her er fullført grunnskole.
-
Culinary Arts Academy
Culinary Arts Academy i Sveits er samarbeidspartner til BKLF. Dette samarbeidet skal tilrettelegge for at nordmenn som ønsker en utdanning innen baker- og konditorfagene ved denne skolen, lettere kan få til dette.
-
Vi elsker deig
Her finner du et rikt utvalg fristende oppskrifter utviklet av baker- og konditorlandslaget. Kaker, brød, småbakst og desserter for enhver smak.
-
Sprø og gode knekkebrød
Disse sprø knekkebrødene passer godt både til frokost, lunsj og i matpakken. Knekkebrødene er også glutenfrie, og de er mettende.
-
Frørundstykker
Saftige frørundstykker er like godt og sunt som nistemat og hverdagsmat som til mer festlige anledninger. Og selv om rundstykker høres likefremt ut, er der noen fallgruver. Ta deg tid, så skal du se det blir gode og saftige frørundstykker til slutt!
-
Gulrotkake
En saftig og god gulrotkake er aldri feil. Med smaker som eple, kanel, kardemomme og ingefær tar du gulrotkaken til nye høyder. Den står seg fin i kjøleskap i 4 – 5 dager og blir nesten saftigere jo lenger den står. Perfekt vist du får besøk i påsken eller bare vil ha noe søtt til kaffen.
-
Italiensk bruschetta
Sommaren nærmar seg, og utesesongen med god grillmat og enkle sommarrettar står for tur. Behovet for enkel og lett sommarmat melder seg, og kva er vel då betre enn små, enkle rettar som er raske å lage og som smakar kjempegodt?– Bruschetta er ein sånn liten rett! Med opprinnelse frå Italia og originalt utan topping, er denne retten å finne mange stadar i verda i forskjellige smakskombinasjonar. Her tar eg føre meg bruschetta med tomat, men du kan fint lage andre typar topping også.