-
Håper på medalje i VM
I oktober er det endelig klart for UIBC Cup igjen, og det norske konditorlandslaget skal være med å konkurrere i VM for første gang. De har fortsatt til gode å vinne en internasjonal medalje, og er virkelig tente på å få det til denne gangen.
-
VM i konditorkunst er i gang
Det var ikke bare god stemning da VM i konditorkunst startet på iba-messen kl. 17.40 i ettermiddag, førti minutter etter skjema. De fire deltagerlandene hadde alle tolket reglene på samme måte, og det var ikke i tråd med det dommerne hadde ment.
-
NM i konditorkunst på Umami Arena i 2025
Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) er arrangør av NM i konditorkunst / Årets konditor, og direktør Gunnar Bakke kan nå meddele at både deltakere og besøkende kan glede seg til konkurransen som vil foregå på Umami Arena den 20. mars i 2025.
-
Feir Fullkornsdagen med et klimavennlig brød!
21. januar feirer vi Fullkornsdagen. Fullkorn er en av matvarene helsemyndighetene vil at vi skal spise #merav, og det er mange gode grunner til å gjøre nettopp dette. Fullkorn kan forebygge alvorlige sykdommer og hjelpe oss å holde vekten, men visste du at et fullkornsbrød også er en av de mest klimavennlige matvarene du kan spise?
-
#MerAv-webinar 25. april
Hovedtema for webinaret blir lansering av en ny #MerAv-konkurranse. Vi skal også få ny innsikt om ungdom og sunt kosthold.
-
Verdens brøddag 16.oktober
16. oktober er verdens brøddag. Dette er en dag som skal skape oppmerksomhet rundt behovet for å skaffe tilstrekkelig og næringsrik mat til alle. Bli med å feire en av verdens viktigste og mest bærekraftige matvare!
-
Ny kontingentmodell vedtatt på årets generalforsamling
BKLF avholdt sin generalforsamling den 31.mai 2022. På årets generalforsamling ble det enstemmig vedtatt en ny kontingentmodell for bedriftsmedlemmer.
-
Fagskoletilbud for bakere og konditorer blir nå del av bransjeprogrammet
BKLF har den siste tiden jobbet med å etablere et fagskoletilbud for svenner i baker- og konditorfaget. Nå har det lykkes å få dette inn som en del av bransjeprogrammet for mat og drikkevareindustrien, og fagskoler kan nå søke midler om å utvikle og etablere en videreutdanning for baker- og konditorsvenner.
-
Svenneklubben på Bergensk "bakerisafari"
I helgen arrangerte Norges Konditor- og Bakersvenner (NKB) en sosial og innholdsrik "bakerisafari" i Bergen.
-
André Løvaas ny leder i Svennelauget
Før påske hadde Norges konditor- og bakersvenner (NKB) medlemsmøte der det blant annet ble valgt ny leder.