Appelsin- og sitronterte marengs

Vil du unne deg noe ekstra godt? Her er det en oppskrift på en spennende variant av den velkjente sitronterten, med frisk appelsinkrem.

Ingredienser Appelsin- og sitronterte marengs

Bunn:

200g Møllerens siktet hvetemel
80g Melis
80g Bremykt smør
1stk Egg
 

Appelsin- og sitronkrem:

4stk Eggplommer
150g Sukker
90g Presset appensinsaft
30g Presset sitronsaft
2stk Revet skall av sitroner
100g Bremykt smør
 

Marengs:

6stk Eggehviter
40g Sukker
180g Melis

Slik gjør du:

Bunn

  1. Alle ingredienser kjøres raskt sammen på kjøkkenmaskinen med «grinden», den k-kroken som følger med kjøkkenmaskinen. Pass på her- hvis man kjører deigen for lenge, vil den bli seig og trekke seg sammen under steking.
  2. Deigen må ligge på kjøl i en drøy time før den kan brukes. Lag den gjerne dagen før bruk, så går det raskere på bakedagen.
  3. Bruk ønsket terteform, gjerne teflonbelagt. Kjevle deigen ned til ca. 3-4 mm tykk. Kjevle den en god del større enn formen og kle formen med deig.
  4. Lager man små terter kan man fore formen og deretter sette en like stor form oppå før steking. Ta av den øverste formen når tertedeigen har blitt gyllenbrun og stek videre til den også er gyllenbrun nedi bunnen.
  5. Samme prinsippet gjelder om man bruker stor form, men i steden for å bruke en form oppå, så legger man ett bakepapir oppi og fyller med tørkede erter.
  6. Stek ved 190ºC ca 7 min først. Ta så av terteform eller erter og stek videre til den er gyllenbrun over det hele, ca 8 min til.

Sitron- og appelsinkrem

  1. Ha eggplommer, presset sitronsaft, presset appelsinsaft, sitronskall og sukker i en kjele.
  2. Varm opp under stadig omrøring til kremen tykner.
  3. Ta kjevlen av platen og rør inn det myke smøret i terninger.
  4. Avkjøl sitronkremen i kjøleskapet til den er helt kald.
  5. Fordel kremen over tertebunnene.

Marengs

  1. Visp eggehvittene sammen med marengs i et rolig tempo.
  2. Tilsett sukkeret sakte, detter melisen.
  3. Kjør sakte i maskinen til konsistensen er glatt.
  4. Tilfør marengsen på terten med sprøytepose.
  5. Bruk gassbrenner og brenn marengsen.

___

Laget av landslagskonditor Sunniva Nergård Myhre