Multesyltetøy
1000g Multer
200g Sukker
2stk Vaniljestenger
60g Revet ingefær
35g Pektin
Slik gjør du:
Dag 1
- Ha multene i en kjele i sammen med ingefæren og vaniljestengene, og kok det opp.
- Skru ned varmen til middels varme før du har i pektinen og bland godt.
- Ta kjelen av platen og ta ut vaniljestengene, før du rører inn sukkeret til det smelter inn.
- Kok opp på middelsvarme med omrøring til du får den tykkelsen du ønsker.
- Hel den over i sterilisert og varme Norgesglass og la den stå på benken så den blir avkjølt.
Dag 2
- Kjevl ut brioche deigen til 2 cm tykkelse. (husk å bruke mel under kjevlingen så deigen ikke klisser seg fast på kjøkkenbenken.)
- Smør et godt lag med multesyltetøy utover deigen.
- Rull deigen på samme måte som når du lager kanelsnurrer.
- Del opp i like store stykker, og sett de på stekeplate med bakepapir.
- Hev snurrene over oppvaskkummen fylt med varmt vann med kjøkkenhåndkle over eller på benken med samme prosess, bare sørg for å pensle de med vann inni mellom så det ytre på briochen ikke tørker ut.Heves til ca dobbel størrelse.
- Pensles med egg før steking.
- Stekes på 210 grader i ca 8-10 min til de har fått en gylden karamellisert farge både på topp og bunn)
- Sikt litt melis over Brioche snurrene og de er klare for servering.
Håper det smaker!
___
Tips/Triks
- Kan bruke andre villbær syltetøy som en har i frysen eller som går an å plukke på denne tiden av året.
Laget av landslagsbaker Yusuf Mohamed