Brownies med appelsinkjeks

Når påsken nærmer seg blir jeg alltid spurt om hva som er best å ha med på fjellet. Brownie sier jeg alltid. Denne brownien med smak av appelsin er perfekt for påsken uansett om du er på fjellet eller ikke. Den inneholder alle de gode smakene som man forbinder med påske. Sjokolade, appelsin og kakao…Jeg lager alltid denne oppskriften både en og to ganger i løpet av påsken, siden den kan fryses ned og brukes til alle anledninger.

Ingredienser Brownie med appelsinkjeks

Appelsinkjeks:

Stekes på 150*C ca. 14 min.
180g Temperert Bremykt
100g Melis
100g Maizena
180g Møllerens hvetemel
2stk Appelsinzest og juice
 

Brownie

Stekes på 175*c ca. 20 min.
6stk Egg
500g Sukker
480g Bremykt smør
400g Melkesjokolade
240g Møllerens hvetemel

Slik gjør du:

Appelsinkjeks

  1. Rør melis og  bremykt smør hvitt luftig i mikserbollen med hjelp av en K- grind
  2. Tilsett siktet hvetemel og maizena
  3. ha i saften og revet appelsinskall og la det blandes helt sammen.
  4. ha røra i en brød form eller en annen liten form som passer mengden og stek den på 150*C i 14 min
  5. Kjøl den ned

Brownies

  1. Pisk Egg og sukker hvitt med en visp i mikserbollen
  2. Smelt smør i en kjele
  3. tilsett sjokoladen når smøret er smeltet og trekk den bort fra varmen
  4. rør sammen smør og sjokolade og la det avkjøle seg litt
  5. bland smør blandingen med eggedosisen
  6. tilsett siktet mel
  7. kjør litt i maskinen før du tar den ut og blander godt for hånd
  8. ha blandingen i en form med bakepapir
  9. Kutt remser av appelsin kjeksen og ha dem oppå brownie røren
  10. Trykk de ned godt ned og smør over med brownie røren som tyter opp,
  11. Stek den på 175*C i 20min
  12. kjøles ned og settes i kjøleskap eller fryses

Kan pyntes med litt revet appesinskall og melis. Serveres med krem eller vaniljeis

___

Tips og triks

  1. Den blir veldig myk og god  om den får stå 30 min på benken før den serveres
  2. Denne kan også lett fryses om den blir pakket godt inn. Ta den gjerne ut dagen i forveien og legg den i kjøleskap

Laget av landslagskonditor Christer Johnsen