Coachens Focaccia
Enten du skal ha grillfest eller middagsselskap, passer det godt med focaccia. For luftig resultat, bruk bakerens hemmelighet: Skålding. Og pass på å heve godt!
Enten du skal ha grillfest eller middagsselskap, passer det godt med focaccia. For luftig resultat, bruk bakerens hemmelighet: Skålding. Og pass på å heve godt!
Ingredienser Focaccia
Forberedelsestid: 4 timer
Steketid: 15-20min
Denne oppskriften passer til en langpanne
Først lager du rugskåldingen, som er med på å gi deg ekstra saftig bakst.
Kok opp 100 gram med vann og bland i 50 gram med Sammalt Rug Fin.
Rør i blandingen til den blir helt glatt, og sett den til avkjøling. Denne blandingen holder seg fint i kjøleskapet i inntil en uke.
Når rugskåldingen er kald blander du den sammen med hvetemelet , vannet og gjæren. Vent med olivenolje og salt.
Elt deigen i kjøkkenmaskinen til den er glatt, og slipper bollen.
Nå har du i olivenolje og salt, og elter deigen til den er helt glatt igjen.
Dekk over bollen med et klede eller plast, og la den stå på benken i 2 timer. Da får deigen modne, og utvikle smak, aroma og struktur.
Smør en langpanne med olivenolje, og fordel deigen godt ut i langpannen.
Dekk langpannen med et klede og la deigen heve i en time. Forvarm ovnen til 230 °C.
Når deigen er ferdig hevet, pensles den med en blanding av olivenolje og vann, dryss over med litt flaksalt og dekorer med for eksempel frisk rosmarin, oliven og cherrytomat.
Stekes i på 230 °C, i 15-20 minutter.
Avkjøles på rist.
Tips: Varm gjerne opp focacciaen litt på grillen før servering.
Vel bekomme!