Coachens Focaccia

Enten du skal ha grillfest eller middagsselskap, passer det godt med focaccia. For luftig resultat, bruk bakerens hemmelighet: Skålding. Og pass på å heve godt!

Ingredienser Focaccia

Forberedelsestid: 4 timer
Steketid: 15-20min

450g Hvetemel
275g Vann
150g Rugskolding
50g Olivenolje
9g Salt
8g Fersk gjær
 
Til dekor
Olivenolje
Flaksalt
Soltørkede tomater
Oliven
Rosmarin
Andre urter

Denne oppskriften passer til en langpanne

Slik gjør du

  1. Først lager du rugskåldingen, som er med på å gi deg ekstra saftig bakst.

  2. Kok opp 100 gram med vann og bland i 50 gram med Sammalt Rug Fin.

  3. Rør i  blandingen til den blir helt glatt, og sett den til avkjøling. Denne blandingen holder seg fint i kjøleskapet i inntil en uke.

  4. Når rugskåldingen er kald blander du den sammen med hvetemelet , vannet og gjæren. Vent med olivenolje og salt.

  5. Elt deigen i kjøkkenmaskinen til den er glatt, og slipper bollen.

  6. Nå har du i olivenolje og salt, og elter deigen til den er helt glatt igjen.

  7. Dekk over bollen med et klede eller plast, og la den stå på benken i 2 timer. Da får deigen modne, og utvikle smak, aroma og struktur.

  8. Smør en langpanne med olivenolje, og fordel deigen godt ut i langpannen.

  9. Dekk langpannen med et klede og la deigen heve i en time. Forvarm ovnen til 230 °C.

  10. Når deigen er ferdig hevet, pensles den med en blanding av olivenolje og vann, dryss over med litt flaksalt og dekorer med for eksempel frisk rosmarin, oliven og cherrytomat.

  11. Stekes i på 230 °C, i 15-20 minutter.

  12. Avkjøles på rist.

 

Tips: Varm gjerne opp focacciaen litt på grillen før servering.

Vel bekomme!